Effectief trainen? skip deze 5 dingen

17 december 2017
effectief trainen

Je zit helemaal in de flow, vliegt elke dag naar de sportschool voor een pittige krachttraining, eet gezond en je denkt op deze manier in no time je trainingsdoel te bereiken. Is dit echt effectief trainen? Check dit: 5 x die je juist niet moet doen!

Fitness als levensstijl

Je hebt de smaak helemaal te pakken en denkt dat je met al je fitness trainingen en healthy food een gezonde levensstijl te pakken hebt. Als je op deze manier het doel dat je voor ogen hebt op korte termijn niet bereikt weet je het ook niet meer. Maar is dit ook effectief op de lange termijn? Als je echt effectief wilt trainen kun je onderstaande 5 fitness gewoontes beter skippen.

Effectief trainen: 5 dingen die je juist niet moet doen

 1. Rennen, vliegen en weer doorgaan

  Je rent het kantoor uit, springt op je fiets, raced als een dolle naar de sportschool, kleed je om en gaan met die banaan. Ho stop! Neem even de tijd om je voor te bereiden op je training (lees: focus) en begin in alle rust met een warming-up.effectief trainen focus

 2. Onrealistische doel

  Zeg nou zelf, binnen 3 maanden een killerbody hebben is niet echt realistisch toch? Dat je een mooi doel voor ogen hebt werkt heel motiverend, maar zorg er wel voor dat het een realistisch en haalbaar doel is.

 3. Hersteldagen skippen

  Je zit zo in de flow dat je elke dag zwetend in de sportschool doorbrengt. Je denkt zo super effectief bezig te zijn, toch moet ik je teleurstellen. Volgens een onderzoek van de universiteit van New Mexico verbeteren je prestaties als je een rustdag(en) inlast. Nu hoef je op een rustdag echt niet de hele dag op de bank te zitten, ga bijvoorbeeld een stuk wandelen, fietsen of volg een ontspannen yogales.effectief trainen rustdag

 4. Geen variatie in je trainingen

  Het is heel verleidelijk om je vast te houden aan je vaste trainingsritueel en toch is het beter om dit juist niet te doen. Mix en match verschillende soorten workouts zodat je bepaalde spiergroepen niet overbelast en hierdoor bereik je je trainingsdoel ook nog eens sneller. En trouwens, variatie is ook gewoon ontzettend leuk en zo blijf je jezelf voortdurend uitdagen.effectief trainen workout

 5. Let op je voeding, maar wees niet te streng

  Je kunt zo hard trainen als je wil, maar zonder de juiste voeding haal je niet alles er uit wat er in zit. Of je nu meer spiermassa wilt of een paar kilo wilt afvallen, stel je voeding hier op af. Belangrijk is dat je de juiste voedingsstoffen eet om je doel te bereiken en dat verschilt per persoon. Je kunt je eigen voedingsschema maken of vraag een deskundige om advies. En vergeet niet: wees niet te streng voor jezelf en vergeet vooral niet om te genieten van je maaltijden!effectief trainen voeding

To be honest…

Eerlijk gezegd staan er hierboven wel een paar dingen waar ik zelf ook de ‘fout’ mee in ging. Te veel trainen, te gezond eten, geen of bijna geen rust nemen en de variatie in mijn trainingen was ook ver te zoeken. Maar al doende leert men en zo train ik steeds effectiever.

Effectief trainen, doe jij dat?

Herken je jezelf in een van de 5 dingen die juist niet moet doen om effectief te trainen? Zo ja, dan ben ik heel benieuwd waar jij mee struggled. Laat je het me weten in een reacie hieronder? Leuk!

liefs lianne

Hangend aan een bungee-elastiek gewichtloos push-ups, karate kicks en een radslag maken, hoe cool is dat? Dat is de nieuwste fitness rage Bungee Super Fly!

Bron: mydfitnesspal blog

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.