Hoeveel stappen per dag is gezond?

31 maart 2018
hoeveel stappen per dag

Zitten is het nieuwe roken zeggen ze toch? Nu zitten we met z’n allen best veel en voor sporten hebben veel mensen het te druk (of geen zin). Wat extra stappen op een dag zetten moet haalbaar zijn in zo’n druk schema lijkt mij. Maar hoeveel stappen moet je dan zetten, hoeveel stappen per dag is gezond?

De magische 10.000

De richtlijn dat 10.000 stappen per dag goed voor je gezondheid is, heb je vast wel eens gehoord. Maar hoezo een richtlijn van 10.000 stappen en waarom niet 8.000 of bijvoorbeeld 12.000 stappen per dag? In de richtlijnen van de WHO (World Health Organization) komt nergens het getal 10.000 voor. Hmm dat is interessant, wie of wat heeft dan bedacht dat 10.000 stappen per dag goed voor je gezond is? Dit ‘magische’ getal stamt uit 1965 en komt van een Japans technologiebedrijf. Zij geloofden er heilig in dat 10.000 stappen op een dag de kans op hart- en vaatziekten zouden verkleinen. Maar denkt men hier nu nog steeds zo over?

Hoeveel stappen per dag is gezond?

hoeveel stappen per dag stappenteller

Mijn neo HEALTH GO tracked ‘netjes’ het aantal stappen dat ik op een dag zet.

Het antwoord op deze vraag is al door velen onderzocht en het aantal blijkt afhankelijk te zijn van je leeftijd en je leefstijl. Om een exact aantal stappen te noemen is bijna niet te doen omdat het dus per persoon verschilt. Maar als je verschillende studies naast elkaar legt, blijkt dat volwassenen die zo’n 7.000 à 8.000 stappen per dag zetten, meestal aan de Norm Gezond Bewegen van 30 minuten per dag voldoen. Is toch gemiddeld 2.500 minder dan die beroemde 10.000 stappen, toch?!

Mijn 10.000 stappen obsessie

Die 10.000 stappen is een obsessie van mijn eetstoornis, wat er op neerkomt dat ik pas rustig om de bank mag zitten als de stappenteller op mijn iPhone de 10.000 aantikt. Echt om gek van te worden zelfs nu ik weet dat dat getal achterhaalt is en ik sowieso al actief genoeg ben. Het rare is dat mijn eetstoornis deze regel bedacht heeft sinds ik de stappenteller op m’n telefoon ontdekt heb. ‘Hoezo 10.000 stappen, anorexia f*ck off met dat K getal‘ (sorry voor mijn taalgebruik), zou je zeggen toch? Ja, je hebt helemaal gelijk: F*CK IT met die 10.000 STAPPEN!

hoeveel stappen per dag gezond

Dit zijn de stappen gegevens van mijn iPhone, zie je het verschil met de neo HEALTH GO? Ra ra hoe kan dit?

Track jij je stappen?

Houd jij het aantal stappen dat je op een dag zet bij of houd jij je daar absoluut niet mee bezig? Laat Ik ben heel benieuwd!

liefs llianne

Dat ik naast die 10.000 obsessieve stappen actief genoeg word je helemaal duidelijk als je mijn workout routine bekijkt.

Bron: Fit.nl

Ik denk dat je dit ook interessant vindt... Toch?!

2 Comments

Judith Armande 2 april 2018 at 22:43

Mijn horloge houdt ze wel bij, maar ik let er niet bewust op (al zou ik het sommige dagen wel wat meer in de gaten moeten houden)
Ik ga deze maand er iets meer opletten met #stapril (want ik mag best wat meer wandelen op een dag)

Reply
llianne 3 april 2018 at 10:39

Hallo Judith, dank je voor je reactie! #stapril ken ik eigenlijk niet, is dat een soort challenge? Fijne dag & groeten, llianne

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.