Slaapkamer make-over + tips

13 maart 2018
slaapkamer make over

Kun je je slaapkamer een snelle en zo budgetproof mogelijke make-over te geven? Kan dat of is dit een gevalletje ‘leuk bedacht llianne, maar helaas pindakaas niet mogelijk’? Dit is mijn slaapkamer make-over en ik heb ook nog een paar praktische tips zodat ook jij je slaapkamer een frisse nieuwe look kunt geven. Kijk je mee?

Pimp my bedroom

Confession: ik zit midden in een onweerstaanbare ‘voorjaarsopruim’-flow. Ik vermoed dat mijn herstel hier iets mee te maken heeft nu ik mijn denkpatroon op een gezonde manier opfris en dat ik daarom mijn huis ook een frisse nieuwe look wil geven. Mijn hele huis heb ik al zo’n beetje onder handen genomen en nu ben ik bij het leukste deel aangekomen: restylen en pimpen. Het volgende ‘slachtoffer’ is mijn mini slaapkamer, het is eigenlijk een soort inloopkast, en naast dat ‘ie zo klein is zitten er ook geen ramen in en dit alles maakt het een hele uitdaging. Let’s get started!

Slaapkamer make-over inspiratie

Waar je het beste inspiratie op kunt doen? Pinterest natuurlijk! Dus hup aan de slag en ik zoek allerlei foto’s van slaapkamers bij elkaar die ik mooi vind. Het valt me gelijk op dat ik ‘val’ voor simplistisch, basic en groene planten, kortom weinig tierelantijntjes. Hoe minder spullen ik nodig heb, hoe minder geld het me kost en hoe sneller het klaar is en dat is nou precies mijn doel van mijn slaapkamer make-over. Klinkt als: deze missie moet haalbaar zijn.


Alle spullen verzamelen

Nu ik in mijn hoofd heb hoe ik het wil aanpakken begin ik gewoon maar en verzamel de spullen die ik wil gebruiken bij elkaar. De meeste dingen zoals een kleed, lampjes, posters en enzo vind ik nog ergens in huis en alleen een nieuw dekbedovertrek en een paar mooie groene planten mis ik nog. Een dekbedovertrek (15 euro) scoor ik in no time op dekbed-discounter.nl en een bij de Jumbo word ik helemaal verliefd op een paar leuke groene plant (12,97). De planten neem ik gelijk mee naar huis en de volgende dag staat de postbode al op de stoep met m’n nieuwe dekbedovertrek, Yay dat is snel zeg!

slaapkamer make over dekbedovertrek

Helemaal blij met m’n nieuwe dekbedovertrek!

slaapkamer make over

Bij de Jumbo ‘scoorde ik 3 nieuwe plantjes waar ik, inclusief potjes, maar 12,97 voor betaal.

Mijn slaapkamer make-over

slaapkamer make over bed

De ‘Lief’ poster vind ik in het Posterboek van vtwonen.

slaapkamer make over inspiratie

Tussen een verzameling tijdschriften vind ik het inspirerende boeken BEAUTY Bloggers, staat helemaal fashionable.

Qua kosten zit ik nog niet eens op 30 euro en dan nu de vraag ‘hoeveel tijd kost een slaapkamer make-over?’. Lang leve de stopwatch op m’n telefoon! Omdat ik ‘het plaatje’ al helemaal in mijn hoofd en alle spullen verzameld heb, kost het me, op de seconde af, maar 43.37 minuten! Zelf ben ik super blij met het resultaat en ik heb nu al zin om vanavond heerlijk onder mijn nieuwe dekbedovertrek weg te kruipen.

Sweet dreams here I come!

slaap kamer make over tips

M’n Adidas sneakers staan super leuk in de bewaardozen van IKEA.

slaapkamer makeover

M’n slaapkamer is zo klein dat het me helaas niet echt lukt om het geheel fraai en met een mooie belichting op de foto te zetten; SORRY!

Slaapkamer wishlist

Als ik eerlijk ben staan er nog wel een paar items op mijn wishlist voor mijn slaapkamer: bij Dekbeddiscounter zag ik een hele mooie boxspring en het aller allerliefste wil ik een afgesloten slaapkamer met ramen en dat betekent dus verhuizen. Yep, een nieuw (huur)huis staat hoog op mijn wishlist, maar alles op z’n tijd zeggen ze toch?

Tips voor een slaapkamer make-over

Heb jij ook zin om je slaapkamer een make-over te geven? Dan heb ik nog een paar leuke tips voor je:

  • schilder een wand in een leuke kleur of plak er een vrolijk behangetje op
  • koop een fris nieuwe dekbedovertrek en/of kussenhoesje
  • hang een paar posters/quotes aan de wand
  • zet een paar groene planten neer
  • geef je nachtkastje in andere kleur
  • ruil je kledingkast in voor een kledingrek
  • verplaats je bed en/of een paar meubels
  • en vooral: laat je creativiteit de vrije loop!

Hoe ziet jouw slaapkamer eruit?

Nu je weet hoe mijn slaapkamer eruit zien ben ik ook wel benieuwd naar die van jouw bedroom. Stuur je me een foto via Instagram, vind ik hartstikke leuk!

liefs lianne

Ken je het boek Insta Interieur van Anne-Catherine Gerets? Ik vind het echt een aanrader.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.