5 x waarom fietsen goed voor je is

26 juni 2019
waarom fietsen

Wil je graag meer bewegen, maar heb je geen zin of tijd om naar de sportschool te gaan? Ga lekker een stuk fietsen! Fietsen is niet alleen superleuk om te doen, het is ook nog eens hartstikke goed voor je gezondheid: 5 x waarom fietsen goed voor je is.

De sportschool uit, de natuur in

Dat ik mijn hart verloren heb aan krachttraining, dat weet je waarschijnlijk wel. Maar ik vind het ook heerlijk om de sportschool in te ruilen voor de natuur. Bewegen in de buitenlucht geeft me op de een of andere manier toch een extra boost energie. Hardlopen vind ik op zich wel leuk, alleen door een standsafwijking aan m’n grote teen is na 5 minuten rennen de lol er wel van af.

Maarrrr…. gelukkig heb ik dan altijd nog my good old bike. M’n haar wapperend in de wind, de geur van de natuur, de zon op m’n gezicht; heerlijk! Nu moet ik bekennen dat ik echt een wind mee en mooiweerfietser ben. Tja, dat is best een lastige combinatie want als er iets onvoorstelbaar is, is het wel het Hollandse weer. Maarrrr…. ik denk ik daar een oplossing op gevonden heb. Op het weer heb ik (helaas) geen invloed, maar op mijn fiets wel. Ik zeg lang leve de uitvinding van de elektrische fiets! Ik koop er nog een enigszins hippe regenjas bij en off I go.

M’n vader heeft net een elektrische fiets gekocht en ik kon het natuurlijk niet laten om ook effe een stukkie te fietsen. WOW wat fiets dat lekker zeg, ik wil ook zo’n fantastisch elektrische fiets!

5 x waarom fietsen goed voor je is

Heb ik je nog niet enthousiast genoeg gemaakt om nu à la minute op je fiets te springen? Dan helpen deze 5 redenen waarom fietsen goed voor je is, je vast wel over de drempel. Of mooier gezegd, op de pedalen.

 1. Fietsen verminderd stress
  Door te bewegen daalt je stress level. Doe je dit ook nog eens in de buitenlucht, dan daalt je stress level nog een tikkie meer.
 2. Geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid
  Je kunt op de fiets stappen wanneer het jou het beste uitkomt, en ook de route en de afstand bepaal je helemaal zelf. Focus je op de omgeving en het ritme van het rondgaan van de pedalen, zo wordt fietsen bijna een soort mindfulness sport.
 3. Het stimuleert je vetverbranding
  Nu vind ik het het belangrijkste dat je geniet van het bewegen en dat je je vetverbranding er een boost mee geeft, tja dat vind ik een bijzaak. Wil je graag iets afvallen dan is het natuurlijk mooi meegenomen, maar nogmaals: plezier in het bewegen staat bij mij met stip op nummer 1!
 4. Goed voor je nachtrust
  Heb je moeite met inslapen of wordt je ‘s nachts regelmatig wakker? Stap vaker op de fiets! Als je elke dag een half uurtje fiets zul je merken dat je een stuk beter slaapt.
 5. Fietsen geeft je weerstand een boost
  Door regelmatig een stuk te fietsen wordt je lichaam sterken en dit heeft een positief effect op je weerstand.

En weet je, ik kan eigenlijk helemaal niet zonder mijn fiets. Ik doe bijna alles op de fiets. Oké, hier in de stad tenminste. ‘Even’ op de fiets voor een lunch met een vriendin in Zwolle, dan stap ik liever in de trein.

En jij, vind jij fietsen ook zo leuk? Ook ben ik heel benieuwd of jij al zo’n fantastisch elektrische fiets hebt? Laat het me weten in een reactie hieronder. Leuk!

liefs llianne

Ik ben dol op trainen, maar soms heb ik effe een boost energie nodig om net dat ene extra setje deadlifts af te maken. Weet je wat me dan helpt? Muziek!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.