Avocado rijpen in de magnetron: fail or nail?

19 februari 2018
avocado rijpen

Heb je zin in een boterham met avocado als lunch, kom je tot de ontdekking dat die ene avocado die je nog in huis hebt niet rijp is. Is dat even balen of toch niet? Op internet zag ik meerdere food hacks waar ze in 10 minuten een avocado rijp uit de magnetron haalden. Klinkt super handig, maar werkt het echt? Avocado rijpen in de magnetron: FAIl or NAIL?

Zwak voor avocado’s

Ik ben dol op avocado’s en verwerk ze in allerlei maaltijden. Op dit moment heb ik een zwak voor crackers met cottage cheese én avocado. Hoe rijper de avocado is, hoe lekkerder ik het vind. Dat herken je vast wel, dat je net iets met avocado wilt eten en je tot de ontdekking komt dat die ene avocado die je nog in huis hebt alles behalve rijp is. Balen! Gelukkig zijn er dan altijd nog die die handige food hacks, maar of ze altijd werken…avocado rijpen recepten

Avocado rijpen in de magnetron

Omdat mijn moeder al jarenlang lid is van de Libelle, blader ik er elke week, en dus ook al jarenlang, wel even doorheen. Tot mijn grote verbazing kwam ik een food hack tegen met de tip dat je in 10 minuten een avocado kunt rijpen in de magnetron. Hoe handig is dat?!

Food hack video

De instructies van de Libelle video volg ik precies op, na 10 minuten haal ik de ingepakte avocado uit de magnetron (160 graden) en nadat ‘ie iets afgekoeld is open ik vol spanning het aluminiumfolie. Ik knijp in de avocado en krijg niet de indruk dat ‘ie iets zachter geworden is. Omdat ik niet gelijk negatief wil zijn en het een kans wil geven snijd ik de avocado door de midden: keihard. Ik geef het niet op en herhaal het hele proces nog een keer, maar helaas is de avocado nog steeds niet rijp. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze toch? Ik geef de food hack nog één kans en zet de magnetron weer 10 minuten aan.

avocado rijpen magnetron

M’n onrijpe avocado is ready to go in to the magnetron.

avocado rijpen food hack

En zo komt ‘ie uit de magnetron…

Avocado rijpen: FAIL or NAIL?

Nu ben je vast wel benieuwd of mijn avocado na 30 minuten toch nog rijp geworden is… Helaas ik moet je teleurstellen: deze food hack is een big FAIL!

Hoe maak jij een avocado rijp?

Weet jij misschien dé manier om een avocado rijp te maken? Laat het me weten in een reactie hieronder. It would really make me happy!

Weet je wat ook superlekker is? Toast met avocado en zuivelspread.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

2 Comments

Schattorie Jacqueline 4 november 2019 at 18:53

Hoi Lianne, ik zie dat je hem in alufolie hebt gepakt. Hierdoor werken de magnetronstralen volgens mij niet. Alu mag toch niet in de magnetron?
Ik las een tip: avocado samen met rijpe banaan in gesloten plastic zakje.
Nog een tip: avocado bedekken met bloem.

Reply
llianne 14 november 2019 at 16:53

Hi Jacqueline, dankjewel voor de tips! De volgende keer dat ik onrijpe avocado’s heb ga ik ze zeker uit proberen!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.