Van dit boek ga je beter slapen

26 oktober 2018
beter slapen

Heb je moeite met inslapen en/of staar je ’s nacht regelmatig naar het plafond omdat je niet slapen kunt? Catelijne Elzes en Deborah Freriks zijn er heilig van overtuigd dat je van hun boek ‘Van dit boek ga je beter slapen’ daadwerkelijk beter gaat slapen. De ondertitel van het boek ‘en je wordt er knapper van’, is trouwens ook niet onaantrekkelijk. Lekker slapen én (nog) knapper worden, dat wil toch iedereen?

Slecht slapende ladies

Wist je dat zo’n 60% van de Nederlandse en Vlaamse bevolking in meer of mindere mate slecht slaapt? Best veel, en vooral heel naar vinden Catelijne Elzes en Deborah Freriks, beide slecht slapers.

Als je niet goed slaapt kun je stik chagrijnig, en zelfs depressief worden.

Nu zijn de ladies niet alleen ervaringsdeskundigen op het gebeid van slecht slapen, Catelijne is journalist, Deborah is kunstenaar én of dit nog niet genoeg is zijn ze beide ook nog eens bovengemiddeld nieuwsgierig. En vooral over alles wat met (niet/slecht) slapen te maken heeft. Ze hebben heel wat boeken gelezen, documentaires gekeken, mensen geïnterviewd, het internet afgestruind, en daardoor zijn ze de afgelopen jaren behoorlijk wat wijzer geworden op het gebied van slaap.

Van dit boek ga je beter slapen

Catelijne en Deborah hebben geen standaard oplossing waardoor je in a split second in slaap valt, en ze hebben ook geen wondermiddel waardoor je ‘s nachts niet uren naar je plafond ligt te staren. Een quick fix die voor iedere slechte slaper werkt bestaat simpelweg niet. Jammer, maar helaas. Maar omdat ze zich jarenlang in het onderwerp verdiept hebben, weten ze wel wat kan helpen. Informatie en advies over slaapmedicatie en -stoornissen, daar wagen ze zich niet aan omdat ze geen medische achtergrond hebben. Ze delen al hun ervaringen op het gebied van slapen, en dat is echt ontzettend veel: van het slapen met een robot, slaapyoga, het drinken van een kop ‘goedenachtrust’-thee tot het gebruik van CBD-druppels.beter slapen tips

Join the club, we’re in this together!

Alle ervaringen, persoonlijke inzichten, onderzoeken, gedichtjes en interviews zijn beschreven in korte hoofdstukken, waar de humor (heel) vaak van af straalt en waarvan je een big smile op je giecheltje krijgt. Super handig, want lachen ontspant, en als je relaxed bent slaap je beter. Wat ook sterk in het boek naar voren komt is dat ze je het gevoel willen geven dat je echt niet de enige met slaapproblemen bent. Join the club, we’re in this together!beter slapen tip

Beter slapen?

Zelf zit ik ook het ‘slecht slapen’-team. Bij mij is het vooral het probleem dat ik heel vroeg wakker ben. Zo rond de klok van 6 heb ik mijn ogen al open, en dan ben ik ‘s nachts ook nog zo’n 4 x naar het toilet geweest. 8 uur slaap per nacht haal ik never nooit niet. Vandaar dat ik ook ontzettend geïnteresseerd in dit boek was. Of ik door tips van Deborah en Catelijne nu beter slaap? Slechter is het zeker niet geworden, en ik denk zelfs dat ik toch iets beter slaap. Alleen al omdat ik nu zo’n uur voordat ik naar bed niet meer loop te swipen om m’n mobiel. Wat ik vooral van het boek opgestoken heb? Ik moet van het ‘slaap ik wel genoeg’ niet zo’n ‘ding’ maken. Hoe relaxter ik er mee omga, hoe beter ik slaap (en ‘knapper’ ik word ;-)).

En jij, slaap jij elke nacht als een roosje of zit jij ook in het ‘slecht slapen’-team?

liefs llianne

Van dit boek ga je beter slapen | Catelijne Elzes & Deborah Freriks | Uitgever: Kosmos Uitgevers | ISBN: 9789021570914

Wist je dat 1 op de 5 mensen snel overprikkeld is? Ja echt! In het boek Overprikkeld vertellen Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp je op een luchtige en humoristische wijze, tips & trics hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Unf*ck je financiën | llianne.com - all about lifestyle 29 september 2019 at 11:27

[…] Heb je slapeloze nachten omdat je loopt te piekeren over je geldzaken? Tip: van dit boek ga je beter slapen. […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.