Blij zijn met je lichaam; hoe dan?

3 augustus 2017
blij zijn met je lichaam

Zeg eens eerlijk; ben jij blij met je lijf als je in de spiegel kijkt? Zie je écht hoe je eruit ziet of kijk je vooral naar de dingen die je minder mooi vindt? Laat ik je gelijk gerust stellen: bijna elke vrouw heeft hier ‘last’ van en niemand is perfect (bestaat perfect eigenlijk wel?). Met deze ‘Blij zijn met je lichaam’ tips & trics leer je om met een reële bril naar jezelf te kijken en blij te zijn met just the way you are.

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

Als je voor de spiegel staat, is je blik dan vooral gefocust op datgene waar je niet niet blij mee bent? Zie je alleen je buik die volgens jou te dik is, je borsten die je liever iets groter of kleiner had gewild, vind je je heupen te breed of zijn het je billen die je mateloos irriteren? Volgens kijken wij vrouwen alleen maar die delen van ons lichaam en de rest van ons mooie lijf zien we helemaal niet staan. Herkenbaar?

Ik ben er ook zo eentje: mijn blik is vooral gefocust op de dingen die ik niet mooi vind en de rest van mijn lijf ‘vergeet’ ik.

Hoe dat?

Genoeg ‘drama talk’; het fantastische nieuws is dat er een antwoord op de vraag Hoe dan? is. Je kunt leren om met een reële en liefdevolle blik naar jezelf te kijken (ik spreek uit ervaring). Believe it or not: ook jij kunt het leren. Het gaat niet vanzelf, het kost tijd, maar dan kijk je wel met een hele andere blik naar jezelf in de spiegel.

Tips & trics: Blij zij met je lichaam

 • Kijk naar wat je mooi vindt

  Welke delen van je lichaam vind je mooi? Kies er drie en kijk daar eerst naar als je voor de spiegel staat. Als je dit regelmatig herhaalt merk je dat je niet gelijk als eerste meer focust op de dingen die je minder mooi vindt.blij zijn met je lichaam handen

  1 van dingen die ik mooi aan mezelf vind zijn mijn handen. 

 • Je bent mooi zoals je bent

  Iedereen is uniek en mooi zoals hij of zij is. Het klinkt super cliché, maar toch is het echt zo. En wat is de definitie van mooi en wie bepaalt dat? Wat ik mooi vind, vind jij misschien spuuglelijk en dat is helemaal prima.

  Sommige dingen kun je wel aan jezelf ‘veranderen’ door bijvoorbeeld te sporten of op je voeding te letten, en sommige dingen zitten in je DNA en daar zul je het de rest van je leven mee moeten doen.

  Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het. Maar zeg nou eerlijk: bepaalt alleen het uiterlijk of jij iemand mooi, leuk, lief en aardig vindt?

 • Vergelijk jezelf niet met anderen

  Jezelf vergelijken met anderen heeft totaal geen zin. Hoe erg je best ook doet om dat perfecte plaatje na te streven, jij bent jij en je zult nooit aan dat beeld voldoen. We hebben allemaal een eigen bouw en zijn ‘gezegend’ met een aantal genen die we van moedernatuur gekregen hebben.

  A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on

  Ja, ook ik ‘betrap’ mezelf er regelmatig op dat ik mezelf met anderen vergelijk. Toch weet ik diep van binnen: Romee is Romee, ik ben ik en we zijn beide mooi just the way we are.

 • Waardeer je lichaam om alles wat je er mee kunt

  Heb je er wel eens bij stilgestaan wat je allemaal met je lichaam doet en wat het allemaal kan? Je lichaam is zo veel meer dan alleen hoe het er uit ziet! Mijn moeder heeft 2 jaar geleden een herseninfarct gehad met als gevolg dat ze nu zwaar gehandicapt is. Dat heeft mijn ogen behoorlijk doen openen; ik ben zo ontzettend dankbaar voor alles wat ik met mijn lijf doe zonder dat ik er bij na hoef te denken. Het enige wat mijn lichaam vraagt is dat ik er goed voor zorg. That’s it!blij zijn met je lichaam functies

Wees lief voor jezelf

Zorg goed voor jezelf en voor je lichaam: voed het, verzorg het en luister naar de signalen die het je geeft. Vooral het leren luisteren is best een ‘dingetje’ en er naar handelen is nog een groter ‘dingetje’. Vlieg niet van hot naar her en neem rust als je lichaam daar om vraagt. Heb je het te ‘druk’ om te koken en lokt die zak chips of sla je een maaltijd over? Ho stop!

Als het om de gezondheid van jouw lichaam gaat ben je aan je lijf, en dus ook aan jezelf, verplicht om daar speciaal tijd voor vrij te maken.

Oefening baart kunst

Nu ik dit zo mooi op een rijtje heb gezet wil absoluut niet zeggen dat ik helemaal happy de peppy naar naar mijn eigen spiegelbeeld kijk en dat dit de enige manieren zijn om te leren blij te zijn met je lichaam. Ook in ben hier druk bezig en er zijn nog tig andere manieren om het te leren. Met vallen en op staan kom ik er wel, en als ik het kan, kan jij het ook. So let’s do this together! Doe je mee? Zoek ik ondertussen een nieuwe passpiegel om eens goed naar mijn echte ik te kijken…

Nog even over het ‘goed voor je lichaam zorgen’ en ‘voeding’, ik denk dat je dit artikel ook wel interessant vindt: Cheat meal of genietmomentje?

Foto’s o.a.: Instagram en Pixabay

 

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

2 Comments

Desenio: trendy posters & prints | Carrotscrunchesandcandy.nl 9 augustus 2017 at 15:10

[…] Blij zijn met je lichaam; hoe dan? […]

Reply
Ben ik te dik? | llianne.com - all about a happy & healthy lifestyle 5 november 2017 at 16:19

[…] deze ‘Blij zijn met je lichaam’ tips & trics leer je om met een reële bril naar jezelf te kijken en blij te zijn met just […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.