5 x Gezonde Bloemkoolpizza

7 maart 2017
5 x Gezonde Bloemkoolpizza

Gezond en pizza is waarschijnlijk niet een combinatie die je 1, 2, 3 verwacht. Toch bestaat ‘ie. De bloemkoolpizza is gezond, lekker en bevat weinig calorieën. Je kunt de pizzabodem zelf maken (heel simpel) of je koopt een kant-en-klaar versie in de supermarkt. Het leukste (en lekkerste) gedeelte van de pizza? De toppings! Krijg je al trek?

De bloemkoolpizza bodem zelf maken

Followfitgirls blogger Mandy legt je in deze blog uit hoe je met slecht 6 ingrediënten de gezonde bodem maakt. Omdat de bodem (bijna) volledig uit bloemkool bestaat is ‘ie zo gezond. Een ‘normale’ pizzabodem is gemaakt van deeg, wat een stuk meer calorieën bevat.

Kant-en-klare pizzabodem

Magioni heeft voor de gemakkelijke keuken ook een kant-en-klare pizzabodem op de markt gebracht. Naast een bloemkool, hebben ze ook een bietenversie. Dus heb je weinig tijd (of geen zin) om zelf de bodem te maken? Vis dan een kant-en-klare pizza van Magioni uit de schappen bij de Appie. Ten opzichte van een ‘normale’ bodem bevat deze bloemkoolversie nog altijd 30% minder koolhydraten; een gezonde keuze.
Bloemkoolpizza met Courgette

5 x Gezonde Bloemkoolpizza op Followfitgirls.com

Voor Followfitgirls heb ik 5 gezonde pizza’s verzameld. De recepten staan in de blog ‘5 x Gezonde Bloemkoolpizza’. Een ding kan ik je al verklappen: alle bloemkoolpizza’s zien er echt té lekker uit. En ik weet bijna zeker: binnenkort sta jij in de keuken om een van deze pizza’s te maken. Wedden?!

Mijn favoriete bloemkoolpizza

Nu moet ik wel bekennen dat ik de pizza’s zelf niet geproefd heb. Over het woord ‘pizza’ voer ik nog een strijd met mijn anorexia. De stap om een pizza te eten is nog iets te groot. Dat durf ik nog niet. Klinkt wel als een leuke anorexia challenge, vind je ook niet? Van de 5 bloemkoolpizza’s op Followfitgirls.com heb ik wel een favoriet:

Recept: Bloemkoolpizza met Fruit & Kwark

https://www.followfitgirls.com/bloemkoolpizza
Dit ziet er toch super lekker & fruitylicious uit. Volgens mij is ‘ie echt nomnomnom.

Ingrediënten toppings:

  • 200 gr vers fruit (naar keuze)
  • 75 gr magere kwark
  • 5 gr honing

Hoe je de pizza maakt kun je lezen op de website Magioni.

Duik jij de keuken in om een van 5 gezonde bloemkoolpizza’s te maken? Laat een reactie achter in de comments of deel je foto op m’n Instagram @carrotscrunchesandcandy.

Bakse & liefs, Lianne

PS. De mooie pizzafoto’s heb ik niet zelf gemaakt. Maartje van Magioni was zo lief om me een paar prachtige exemplaren te mailen. Maartje; dank je wel!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

2 Comments

menorca 16 april 2019 at 04:27

Howdy! Wοuld you mind if I share your blog with
my myspace group? There’s a ⅼot of people that I think would really appreciate ʏour
content. Please let me know. Cheers

Reply
llianne 17 april 2019 at 17:55

Hi ofcourse I would like that!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.