Bordjes & bowls

24 oktober 2019
bordjes en bowls

Vind jij het een hele struggle om per dag zo’n 250 gram groente te eten? Heb ik daar nou heel toevallig een simpele en o zo lekker oplossing voor: het kookboek Bordjes & bowls met de lekkerste en makkelijkste groenterecepten voor elke maaltijd!

Waarom groenten goed doen?

Waarom groenten goed doen? Het antwoord op die vraag is heel eenvoudig: groenten zijn een grote bron van veel verschillende mineralen en vitamines. Daarnaast bevat ze ook vezels waar je je spijsvertering een enorm groot plezier mee doet. Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat ze je langer een verzadigd gevoel geven en ze bevatten weinig calorieën. Als je wilt kun je er dus ongegeneerd lekker veel van eten. Begrijp je nu waarom ik zo’n fan van groente ben en de norm van zo’n 250 gram groente per dag met alle liefde een tikkie wil opschroeven?

Minimaal 250 gram groente, hoe dan?

Ik hoor je bijna denken: ‘250 gram groente op een dag, leuk idee Lian, maar hoe ‘werk’ ik dit op een dag naar binnen?’ Ik begrijp je punt want inderdaad is het voor de meeste mensen best een klus om 250 gram groente te eten, laat staan dat je er nog een gezond tikkie bovenop wilt gooien. Maar weet je, het kookboek Bordjes & bowls van De Groentekeuken maakt het je heel makkelijk met 30 recepten boordevol groente.

Bordjes & bowls

Werp één blik op de inhoudsopgave en ik weet zeker dat je gelijk enthousiast wordt door de meeste kleurrijke foto’s van heerlijke groente bowls. Ik werd er in ieder geval helemaal blij van en binnen een uur had ik al tig recepten gevonden die ik het liefst à la minute wou maken.

Wat ik ook een pluspunt van dit kookboek vind is dat de ingrediëntenlijst die je voor de recepten nodig hebt niet overdreven lang is en het zijn allemaal producten die je gewoon bij je supermarkt om de hoek kunt kopen. En dan natuurlijk de grote vraag: zijn de recepten lekker? Nou daar kan ik heel kort over zijn: hell yeah! Ik heb al meerdere recepten gemaakt en oh my oh my wat zijn die bowls lekker. Het is bijna verslavend want als lunch maak ik nu elke dag een heerlijke groente bowl. Love it. Wel moet ik zeggen dat ik me vooral heb laten inspireren door het kookboek en her en der m’n eigen draai aan de recepten gegeven heb. Maar hè, het belangrijkste is dat je voldoende groente eet op een manier die jij het lekkerste vindt. Of niet soms?

Dus mocht jij het lastig vinden om zo’n 250 gram groente op een dag te eten, dan vind ik Bordjes & bowls absoluut een aanrader!

Bordjes & bowls | de groentekeuken | Émilie Franzo | ISBN: 9789021574394
| Kosmos Uitgevers

Enjoy!

liefs llianne

Vitamines zijn geen wondermiddelen, maar dragen zeker bij om je ook in de wintermaanden fit en energiek te voelen. Welke vitamines in de winter belangrijk zijn? Ik zocht het voor je uit!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.