Storytime #1: mijn borstvergroting + Q & A

31 juli 2019
borstvergroting

Ik vind het heerlijk om te schrijven over de laatste trends op het gebied van mode, beauty en interieur en ik vind het superleuk om mijn favoriete recepten en workout tips met je te delen. Maar er zijn meer onderwerpen, persoonlijke dingen, die ik je graag wil vertellen. Want net als ieder ander heb ook ik het een en ander meegemaakt: leuke dingen en minder leuke dingen. En net als ieder ander heb ook ik mijn onzekerheden. Eén van die onzekerheden waren mijn borsten. Hoe dit precies zit? Dat vertel ik je in deze Storytime #1: mijn borstvergroting + Q & A

Vrouwelijke vormen

Met mijn anorectische verleden, waarbij ik mezelf letterlijk en figuurlijk onzichtbaar maakte, was er een lichaamsdeel dat ik aan mijn slanke (mager is denk ik een betere omschrijving) lichaam miste: borsten. Ik was zo plat als een dubbeltje, een volwassen vrouw met een kinderlichaam. Mijn borsten waren zo klein dat zelfs de kleinste bh maat te groot was. Super frustrerend en het maakte me heel onzeker. Dit alles speelde zo’n 10 jaar geleden en in die tijd was een borstvergroting nog niet een onderwerp waar makkelijk over gesproken werd. Het heeft dan ook even geduurd voordat ik dit aan iemand durfde te vertellen.

borstvergroting

Twijfels

Wat ook meespeelde is dat ik twijfelde of IK het wilde of dat het anorectische stemmetje in mijn hoofd dit wilde. Ik wilde alleen een borstvergroting als ik het echt 100% zelf wilde. Met m’n zus heb ik er meerdere malen over gesproken en toen ik zeker wist dat ik dit echt zelf wilde heb ik bij meerdere klinieken informatie opgevraagd. De keuze bij welke kliniek ik de implantaten liet plaatsen heb ik gebaseerd op mijn gevoel en de ervaringen van andere vrouwen. Nadat ik de kosten van de operatie bij elkaar gespaard had, toevallig had ik een financiële meevaller van de Belastingdienst, was het grote moment van de operatie daar. 

De operatie 

De operatie vond ik best spannend, het was vooral de narcose waar ik het meest tegenop zag. Ik vermoed dat dit iets met de controle loslaten te maken had… Maar weet je, de narcose en de operatie vielen me alles mee. De chirurg en de verpleging waren ontzettend rustig, begripvol en lief. De eerste paar dagen na mijn borstvergroting vond ik best zwaar omdat elke beweging die ik maakte vrij pijnlijk was.

Geen seconde spijt

Het is nu zo’n 10 jaar geleden dat ik mijn borsten heb laten vergroten. En weet je, tot op de dag van vandaag heb ik er geen seconde spijt van gehad. Met een cup C voel ik me een stuk vrouwelijker, en dat was, en is, precies de reden waarom ik mijn borsten heb laten vergroten.

borstvergroting ervaring

Borstvergroting Q & A

(Questions & Answers)

 1. Heb je lang getwijfeld?
  Ja, best wel. Ik wilde zeker weten dat ik het echt voor mezelf deed en niet voor iets of iemand anders.
 2. Deed de ingreep pijn?
  Van de ingreep zelf voelde ik niets (narcose), maar de eerste paar dagen na de operatie heb ik best last gehad. M’n borsten waren super gevoelig en zo’n beetje elke beweging die ik maakte was pijnlijk. Na ongeveer een week werd de pijn een stuk minder en ongeveer 6 weken na de operatie kon ik gewoon alles weer doen.
 3. Wat is je cupmaat?
  Cup C.
 4. Heb je ooit spijt gehad?
  Nee, nooit.
 5. Kun je borstvoeding geven?
  Ik heb geen kinderen, dus uit eigen ervaring kan ik daar niks over zeggen. Wel heb ik begrepen dat het belangrijk is dat je weet waar het litteken zit. Als het litteken onder je borst of bij je oksel zit, zijn de borstimplantaten waarschijnlijk achter de melkkanalen ingebracht. De melkkanalen zijn dan met rust gelaten en dat betekent dat je dan borstvoeding moet kunnen geven. Als het litteken rond je tepelhof of over je tepel en het tepelhof loopt, kun je waarschijnlijk onvoldoende melk voor volledige borstvoeding produceren. Mocht je een borstvergroting overwegen, dan raad ik je aan om dit onderwerp met je arts te bespreken.
 6. Voel je je meer vrouw?
  Daar kan ik een heel kort antwoord op geven: ja.
borstvergroting storttime

Een borstvergroting

Zo, nu weet je weer een tikkie meer over mij als persoon. Ik ben wel heel benieuwd hoe jij tegen een borstvergroting aankijkt en of je er zelf wel eens aan gedacht hebt om dit te laten doen? Als dit laatste het geval is, dan raad ik je zeker aan om er heel goed over na te denken. Het is jouw lichaam en doe het alleen als JIJ er 100% achterstaat en laat je zeker niet beïnvloeden door de mening van anderen. En last, but certainly, not least: laat je heel goed informeren en neem geen overhaaste beslissing!

Heb je nog vragen over mijn borstvergroting of over een borstvergroting in het algemeen? Stel gerust al je vragen aan me!

liefs llianne

OMG! Na zo’n 5 jaar vakantie ‘vieren’ in mijn achtertuin ga ik dit jaar eindelijk weer écht op vakantie: ik ga naar Curaçao!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.