Hoezo cheat meal?

5 juli 2017
cheat meal

Een cheat meal is een geliefd woord in ‘fitgirl land’. Zelf heb ik een beetje moeite met dit woord omdat ik er het gevoel bij krijg dat je stiekem iets doet wat niet past in de lifestyle van een fitgirl. Maar waarom mag je iets niet eten? Dus vandaar: hoezo cheat meal?

Healthy lifestyle

Zelf ben ik ook helemaal in to the healthy lifestyle. Gewoon omdat ik gezond eten lekker vind en het fijn vind om goed voor mijn lijf en mind te zorgen. Natuurlijk sport ik ook met in mijn achterhoofd het idee dat ik een gespierd vrouwenlichaam mooi vind, maar de fun factor speelt net zo’n grote rol. Ik ben druk bezig om een gezonde balans in al deze elementen te vinden. Met vallen en opstaan; ik ben er van overtuigd dat het me lukt!
cheat meal lifestyle

Cheat meal of genietmomentje?

Weer even terug naar de cheat meal. Als fitgirls om de zo veel tijd zo’n maaltijd inlassen omdat ze er happy van worden, ben ik de laatste die zegt dat het niet goed is. Dat is mijn punt ook niet. Waar ik moeite mee heb is het woord cheat meal omdat het klinkt alsof je iets doet wat niet mag, dat je iets stiekem doet.

Maar hoezo mag je iets niet eten? Je mag eten wat je wilt of het nu gezond of niet gezond is!

Gezonde voeding ‘hoort’ net als lekker actief bezig en een happy mind bij een gezonde levensstijl, zolang alles maar in balans is. Dus natuurlijk mag je best iets eten wat niet in het rijtje gezond staat. Een ‘genietmomentje’ vind ik een veel mooiere omschrijving. Het gaat er toch om dat je geniet van wat je eet? Voor mij is ben je dan pas echt een fitgirl met een healthy lifestyle!

Dus ik zeg: get fit, be happy & enjoy food!

Liefs Lianne

Ben jij net als ik ook op zoek naar een gezonde balans in sporten en eten? Lees dan ook even: Sporten en gezond eten? Dat doe je zo!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Blij zijn met je lichaam; hoe dan? | Carrotscrunchesandcandy.nl 7 augustus 2017 at 19:55

[…] Hoezo cheat meal? […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.