Chubby in Shape – Meal prepping guide

26 september 2019
chubby in shape

Chuby in Shape, je kan toch niet anders zeggen dat zo’n titel je aandacht trekt. Die van mijn zeker weten van yes. Is dit kookboek ook nog eens een meal prepping guide!? Als meal prep lover kan ik niet anders zeggen dan: you got me. 1 x koken = 3 keer smakelijk en gezond eten, daar wordt toch iedereen blij van?

Twee Belgische vrouwen met Afrikaanse roots

Rose Bertram en Mary Cruz da Luz, de meal prepping queens & brains achter dit boek, zijn twee Belgische vrouwen met Afrikaanse roots. Rose is internationaal topmodel en ondernemer, en Mary heeft een enorm talent voor koken. Ze zijn al jarenlang vriendinnen en zitten nooit verlegen om gespreksstof. En al helemaal niet als het over hun ‘grote liefde’ eten gaat. Ze zijn dol op lekker en goed eten. Zelfs zo dol dat ze samen de meal prepservice Chubby in Shape runnen en nu deze meal prepping guide uitbrengen.

chubby in shape mary en rose

Uh, Chubby in Shape?

Voordat ik meer over het kookboek vertel wil ik je nog even uitleggen waar die toffe naam Chubby in Shape vandaan komt. Daar was ik zelf wel super benieuwd naar, en ik heb zo’n vermoeden dat jij er net zo over denkt. Oké komt ‘ie:

Mary zat niet lekker in haar vel en ze was, zoals ze zelf zegt best chubby. Haar doel was om weer in shape te komen: Chubby in Shape dus.

Wat is meal preppen

Meal prep? Heb je geen idee waar ik het over heb? Kort gezegd is meal preppen een heel handig systeem waarbij je je maaltijden op voorhand klaarmaakt zodat je op momenten dat je bijvoorbeeld hongerig uit je werk komt, niet snel naar ongezond eten grijpt. In het boek geven Rose en Mary je tips, handige lijstjes en natuurlijk de beste recepten zodat het meal preppen jou ook kan helpen op weg naar een (nog) gezondere levensstijl. Het boek is niet specifiek gericht om af te vallen, het is voor iedereen die gezond wil eten, maar niet altijd de tijd heeft om te koken.

chubby in shape meal prepped

Fastfood in een gezond jasje

Gezond eten is belangrijk, maar smaakvol eten is net zo belangrijk. Veel mensen denk bij gezond eten gelijk aan droge rijst met kip en broccoli. Saai en alles behalve nodig vinden Rose en Mary. Met Chubby in Shape willen ze ook mensen bereiken die bijvoorbeeld graag lasagna eten. Dat eten ze zelf namelijk ook al te graag. En weet je wat het leuke is? Vervang de ‘dikmakers’ door andere ingrediënten et voilà je hebt een gezonde versie op je bord. Fastfood in een gezond jasje, zeg maar. Op deze manier maken Rose en Mary gezonde variaties van maaltijden die je anders bij ‘de afhaal’ besteld.

chubby in shape fastfood

#nevernotmealprepping

Ik ben al een fan van meal preppen en dankzij de lekkere gerechten van Rose en Mary ben ik een next level fan geworden. Er staan superveel recepten in het boek waardoor je zelf kunt kiezen wat je lekker lijkt en wat bij jouw caloriebehoefte past. Bij alle recepten staan namelijk hoeveel calorieën, vetten en eiwitten het gerecht bevat. Wat ik ook een pluspunt vind is dat ze ingrediënten gebruiken die je gewoon bij de supermarkt om de hoek kunt kopen. Dus alle recepten zijn naast gezond, lekker en makkelijk ook nog budget proof. Heerlijk toch?!

Chubby in Shape | Rose Bertram | Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021573052

liefs llianne

Ik heb nog een leuke boekentip voor je: Doe effe gezond!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.