Deliciously Ella Het plantaardige kookboek

18 juli 2019

Yay, het is review time! Heel vervelend dat ik voor de zoveelste keer weer de keuken in mag om allerlei recepten uit te proberen. Of kan ik vervelend beter vervangen voor lekker? Let’s find out: ik dook met Deliciously Ella Het plantaardige kookboek de keuken in en probeerde verschillende recepten voor je uit! 

Meer dan een kookboek

Huh? Dat was het eerste wat ik dacht toen ik Deliciously Ella’s kookboek opensloeg. Blij verrast zag ik dat er niet alleen recepten in het kookboek staan. Nope. Ella laat ook een glimp zien van de wereld van Deliciously Ella. Ze deelt een paar van haar persoonlijke inzichten, onder andere hoe ze van een blog een grote community van mensen kon maken met dezelfde waarden, hetzelfde doel en dezelfde passie. Daarnaast deelt ze haar plantaardige filosofie en die is ondanks de enorme groei dat haar bedrijf doormaakte altijd hetzelfde gebleven. 

Groente en fruit interessanter en lekkerder maken en je inspireren om ze tot het middelpunt van je maaltijd te promoveren.

Nou hier kan ik me helemaal in vinden. Ook Ella’s eerlijk en openheid dat de opbouw van haar bedrijf niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, klinkt mij als startend ondernemer als muziek in de oren. Met een gezonde dosis lef en uithoudingsvermogen is het dus echt mogelijk om al je dromen te laten uitkomen. Yes, that’s the spirit!

Deliciously Ella Het plantaardige kookboek

Het boek heet natuurlijk niet voor niets een kookboek. En ook nu was ik weer blij verrast: wow wat veel recepten! De recepten heeft ze onderverdeeld in 6 delen:

  1. Ontbijt
  2. Onze salades
  3. Falafel, burgers en dips
  4. Verwarmende soepen, stoofschotels, curry’s en meer
  5. Zoet
  6. Festivals, events en eetclubs

Zo blij verrast ik eerst was moet ik toegeven dat ik best even schrok van de hoeveelheid ingrediënten die je per recept nodig hebt. Maar bij nader inzien viel het eigenlijk best mee. Ik heb een paar basis ingrediënten, bijvoorbeeld sesamolie, appelciderazijn, tamari en ahornsiroop, in huis gehaald en toen redde ik me prima met de meeste recepten. 

Time to start cooking

Tijd voor het leukste gedeelte van het reviewen van het kookboek: koken! Er staan me net een tikkie te veel recepten in om alles te proberen, maar de gerechten die ik gemaakt heb… OMG wat is dit allemaal lekker zeg! Misschien heel naïef van me maar ik had never gedacht dat vegan food zo delicious is! Ik vond het echt onweerstaanbaar lekker. En als ik, pietlut als ik ben, dat zeg dan kan het bijna niet anders dat ook jij hier helemaal blij van wordt!

Dus ik zeg: go go go de keuken in met Deliciously Ella Het plantaardige kookboek. Enjoy!

liefs llianne

Deliciously Ella Hett plantaardige kookboek | Kosmos Uitgevers | ISBN 978 90 215 7214 7

Fotografie recepten: Nassima Rothacker; p. 261-277: Sophia Spring © Hodder & Stoughton 2018
Portretfoto’s: Sophia Spring © Hodder & Stoughton 2018
Met dank aan Ella Mills voor de foto’s p. 10, 40, 43, 70-3, 114-7, 144-7, 184-7 en 218-21

Weet je over welk kookboek ik ook razend enthousiast ben? Eet als een expert Party Time!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

25 simpele tips om duurzamer te leven | llianne.com - all about lifestyle 1 oktober 2019 at 19:58

[…] Deliciously Ella Het plantaardige kookboek […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.