DIY: ontwerp je eigen raamfolie

29 april 2019
diy raamfolie

Grote ramen in je woning zijn hartstikke mooi, vooral omdat je er heel veel licht mee in huis haalt. Klein nadeel is wel dat iedereen die langs je huis loopt ongegeneerd naar binnen kan kijken. De perfecte oplossing tegen pottenkijkers? Raamfolie! En je ontwerpt het super easy naar je eigen smaak en stijl met deze DIY: ontwerp je eigen raamfolie. 

Raamfolie in je eigen stijl

In het huis van mijn zus, waar ik nu tijdelijk woon, zitten prachtige grote ramen. Supermooi natuurlijk, vooral omdat het huis hierdoor ontzettend licht is. Klein nadeel vind ik wel dat als we ‘s avonds in onze chill outfit onderuitgezakt op de bank televisie zitten te kijken, iedereen die langsloopt ons op de bank ziet hangen. Vandaar dat ik me verdiept heb in de verschillende soorten raam- en glasfolie. Nou er ging een wereld voor me open: je kunt zelf folie in je eigen stijl en op het juiste formaat maken. Hoe leuk is dat! Hoe het werkt? Dat leg ik je uit in deze DIY (Do it yourself): ontwerp je eigen raamfolie.

DIY: ontwerp je eigen raamfolie

Online kun je bij verschillende bedrijven glas – en raamfolie op maat laten maken en helemaal naar je eigen smaak en stijl ontwerpen. Kies het bedrijf wat het beste bij je wensen past en volg dan onderstaande stappen:

  1. Kies het soort folie dat je wilt gebruiken.
  2. Vul het formaat in.
  3. Ontwerp de folie helemaal naar je eigen smaak en stijl.
  4. Nadat je de folie thuis ontvangen hebt plak je het op het raam. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat zie je zo.

Nou zo eenvoudig is het ontwerpen, super easy als je het mij vraag! Als jij ook aan de slag gaat met het ontwerpen van je eigen raamfolie, laat je het me dan even weten? Vind ik ontzettend leuk!

Raamfolie plakken

Het plakken van de glasfolie op het raam, daar zie ik het meest tegenop. Want hoe plak ik het er strak en zonder bubbels op? Maar volgens mij kan het (bijna) niet mis gaan als ik, en jij dus ook, de instructies in onderstaand filmpje opvolg.

Toen ik hiermee bezig was, schoot me opeens nog een leuk idee te binnen: het logo van mijn bedrijf Lilly and the City op een raam- en/of muursticker! Ik zag namelijk dat je die ook zelf kunt ontwerpen. Hoe cool is dat?! Nu heb ik alleen nog geen logo…. Ik heb al wel een idee wat ik graag wil, dus als jij iemand kent die een mooi logo voor me kan ontwerpen dan hoor ik het graag!

liefs llianne

Zoek je leuke accessoires voor in je slaapkamer? 8 x leuke accessoires voor in je slaapkamer!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.