Doe effe gezond

21 september 2019
doe effe gezond

Dat gezond eten belangrijk is, daar verras ik je waarschijnlijk niet mee. Alleen al die tegenstrijdige berichten: de een zegt dit en de ander beweert dat. Ik raak er alleen maar van in de war. Daarnaast lijkt gezond eten super ingewikkeld, tijdrovend en moeilijk vol te houden te zijn. Of valt dit eigenlijk best mee? Diëtiste Marjolein en Monique helpen je met het boek Doe effe gezond om weer grip te krijgen op een gezond leven én laten je zien dat gezond eten helemaal niet moeilijk is. Klinkt interessant, wat jij?

Monique en Marjolein

Voordat ik je meer vertel over het boek, lijkt het me wel zo netjes om eerst de schrijfsters van Doe effe gezond aan je voor te stellen. Marjolein Ammerlaan en Monique van Dop zijn beide afgestudeerd als diëtiste en in 2013 hebben ze samen de diëtistenpraktijk LijfStijl opgericht. Beide hebben hun eigen specialisme: Monique richt zich met name op darmklachten en kinderen, en Marjolein is gespecialiseerd op het gebied van eetstoornissen en sportvoeding.

Hoe werkt het boek?

Marjolein en Monique beginnen het boek met informatie over wat gezonde voeding is en geven je tools om inzicht in je huidige eetpatroon te geven. Zonder deze kennis kun je je eetgewoontes namelijk niet aanpassen. Ik geef toe dat ik het super verleidelijk vond om deze eerste zeven hoofdstukken over te slaan en gelijk door te bladeren naar de recepten en de weekmenu’s in het tweede gedeelte van het boek.

Toch heb ik me netjes ingehouden en daar ben ik nu ontzettend blij om. Ik heb veel inzicht gekregen wat nu echt gezonde voeding is. Ook de valkuilen van vrouwen in de praktijkvoorbeelden die ze omschrijven vond ik heel leerzaam. De belangrijkste punten van elk hoofdstuk vatten Marjolein en Monique kort samen in een mooi overzichtje met tips. Lekker overzichtelijk en praktisch, precies waar ik van houd.

Recepten en weekmenu’s

De schrijfstijl van Marlolein en Monique is heel vlot en het leest zo lekker weg dat ik in no time bij de recepten voor het ontbijt, lunch en het diner aangekomen was. Yes zin in! Tja, hoe zal ik al deze lekkernijen samenvatten…

  • ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen
  • makkelijk, en vaak snel, om te maken
  • geen gebruik van pakjes en zakjes
  • gerechten voor vleeseters en vegetariërs
  • bij elk gerecht staan de voedingswaarden vermeld

Hoe de gerechten smaken? Eerlijk gezegd heb ik nog geen enkel recept gemaakt. Ik ben zo enthousiast over dit boek dat ik gelijk deze blog voor je ben gaan schrijven. Maar zo op het oog te zien staan er, naar mijn smaak, zoveel lekkere recepten in dat ik gewoon niet weet welke ik als eerste ga maken. Dat zegt wel genoeg. Of niet soms?

Wat ik ook een toegevoegde waarde van het boek vind is dat Marjolein en Monique zes weekmenu’s voor je gemaakt hebben. Dit om je een stukje op weg te helpen zodat je een voorbeeld hebt van wat je zo ongeveer op een dag kunt eten. Als je de weekmenu’s volgt ontdek je bijvoorbeeld welke ontbijtjes je het lekkerste vindt en wat voor lunch het beste bij jouw levensstijl past. Dit alles met als doel dat je na deze zes weken zelf alle tools in handen hebt om gezonde keuzes te maken.

doe effe gezond voeding

Mocht je nog twijfelen of ik enthousiast over Doe effe gezond ben… YES ik ben 100% enthousiast!

liefs llianne

Doe effe gezond | Monique Ammerlaan en Monique Dop | ISBN 9789400511361

Nog even heel wat anders. Wist je dat kamerplanten niet alleen je interieur veel sfeer geven, je haalt er ook een positive vide mee in huis. Mits je de juiste kamerplanten in huis haalt, dat dan weer wel.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.