Drink meer koffie + 9 andere tips voor een gelukkiger leven

15 september 2018
drink meer koffie

Meer koffie drinken voor een gelukkiger leven klinkt to good to be true. Toch is koffie drinken gezond volgens auteur Dr. Bertil Marklund. Het hoe, wat en waarom, legt de auteur je goed onderbouwd uit in het boek Drink meer koffie – en 9 andere tips voor een langer, gezonder en gelukkiger leven.

Wat is het geheim van een langer en gezondere leven?

Dit heb je jezelf vast wel eens afgevraagd. Ik in ieder geval wel. Zo ook dr. Bertil Marklund, de auteur van het boek Drink meer koffie. Deze vraag hield hem vooral bezig omdat zijn beide ouders al op jonge leeftijd overleden. Zou hem hetzelfde overkomen, of had zijn manier van leven hier invloed op? Hij zocht het tot op de bodem uit en vond het geheim hoe je langer, gezonder en gelukkiger kunt leven.

Nu zijn er al genoeg boeken geschreven over hoe je langer, gezonder en gelukkiger kunt leven, dus wie zit er nu op nog een exemplaar te wachten? De auteur legt je daarom deze vraag voor:

Wat als je weet dat je de kans hebt om tien jaar langer en gezonder te leven?

De kans dat je motivatie dan flink toeneemt is groot, toch? En juist daarom schreef Dr. Marklund dit boek, om je te helpen je motivatie om te zetten in het daadwerkelijk aanpassen van je levensstijl.

De auteur Dr. Bertil Marklund.

10 tips voor een langer, gezonder en gelukkiger leven

Na een korte intro komt de auteur gelijk to the point en beschrijft hij zijn tips voor een langer, gezonder en gelukkiger leven in 10 korte hoofdstukken. De tips legt hij een voor een, goed onderbouwd, uit en hij vertel je ook hoe je ze in praktijk kunt brengen. Denk hierbij aan tips als neem tijd om te ontspannen, eet gezond en wees optimistisch. Klinkt niet als hogere wiskundige, het zijn gewoon huis-tuin-en-keuken middelen, die je ergens wel wist, alleen is het er om de een of andere reden waarschijnlijk nog niet van gekomen om ze toe te passen. drink meer koffie boek cover

De tips van de auteur kwamen voor mij niet echt als een verrassing, toch wist ik niet dat sommige dingen zo’n groot, en vooral negatief, effect op de duur van mijn leven konden hebben. Zijn verhaal heeft me zeker aan het denken gezet om toch het een en ander in mijn levensstijl aan te passen. En weet je, waarom wachten tot morgen als je vandaag al kunt beginnen? Daarom ben ik deels al begonnen; ik geniet bijvoorbeeld elke ochtend extra van een heerlijk kopje koffie! Maar ik ben alles behalve een heilige hoor, bijvoorbeeld dat ene sigaretje of net iets te laat naar bed gaan…

drink meer koffie gezond

Ik zet nog effe een bakkie koffie!

Of ik het boek je aanraad? Dat is afhankelijk van je antwoord op de vraag: Wat als je weet dat je de kans hebt om tien jaar langer en gezonder te leven?

liefs llianne

Heb je moeite om je je staande te houden in een wereld waarin alles perfect moet zijn? Lees dan het boek Proudly imperfect, het heeft mij enorm geholpen. 

Drink meer koffie | Kosmos Uitgevers | ISBN 978 90 215 6931 0

 

 

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.