Tips voor een duurzame badkamer

5 januari 2019
duurzame badkamer

Je badkamer is niet alleen een plek waar je lekker even doucht, het is vooral ook een plek waar je heerlijk even kunt ontspannen. Helaas kost zo’n spa at home toch best veel energie, maar daar kun je heel makkelijk iets aan doen met deze tips voor een duurzame badkamer.

Mini spa at home

Foto & Other Stories

Vind jij het ook zo fijn om na een lange werkdag effe onder de douche te springen of een bad te nemen? Van dat soort momentjes geniet ik echt en het voelt alsof alle stress zo’n beetje letterlijk van mijn lijf afspoelt. Daarna nog even een maskertje, mijn nagels vijlen en lakken; heerlijk! Zo verandert m’n badkamer in een soort mini spa at home. Herkenbaar? Al dat getut in de badkamer kost helaas best wel veel energie, maar daar kun je heel makkelijk iets aan doen. Let maar op!

Tips voor een duurzame badkamer

1. Vloerverwarming

Badkamer vloerverwarming heeft veel voordelen. In plaats van dat de warmte van een radiator moet komen, ga je de vloerverwarming infrezen. De warmte wordt dan gelijkmatig over de gehele vloer verdeeld en stijgt vervolgens op naar boven. Op deze manier hoef je je thermostaat niet zo heel hoog te zetten en heb je toch een heerlijke temperatuur in je badkamer. Een ander voordeel van vloerverwarming is dat je nooit meer last hebt van koude badkamer vloertegels. Je loopt heerlijk op je blote voeten, zonder dat de vloer koud aanvoelt. Daarnaast heb je zonder radiator in je badkamer meer ruimte voor andere accessoires. Altijd handig!

Foto & Other Stories

2. Douchekop

De douchekop is de afgelopen jaren enorm verbeterd, maar niet altijd ten gunste van de duurzaamheid. Luxere douchekoppen die veel water verspillen hebben hun intrede in de moderne badkamer gedaan. Denk daarbij aan de enorm grote regendouchekoppen. Het comfort is uiteraard fantastisch, maar je verspilt wel onnodig veel water. Hetzelfde is dat met systemen die van alle kanten massagewaterstralen op je spuiten. Dit is goed ter ontspanning, maar weer wordt onnodig water verspild. Gelukkig zijn de meeste standaard douchekoppen tegenwoordig wel waterbesparend. De waterbesparende douchekop gebruikt minder water, maar daar merk je niets van doordat de douchekop een hogere druk heeft.duurzame badkamer tips

3. Verbruik minder water

Naast de waterbesparende douchekop kun je nog meer water besparen door minder lang te douchen. Door één minuut minder lang te douchen bespaar je jaarlijks per persoon al honderden liters water. Als je niet veel in bad gaat, installeer dan ook geen bad. Je bespaart daarmee sowieso al installatiekosten van een bad, maar je houdt ook ruimte over in de badkamer. Daarnaast verbruikt een bad dubbel zoveel water als een douche. Dit kun je besparen door alleen maar te douchen. Ook kun je besparen door de kraan minder lang te laten lopen. Als je bijvoorbeeld aan het tandenpoetsen of aan het scheren bent, dan hoef je niet constant de kraan te laten lopen, maar enkel als je water nodig hebt.duurzame badkamer spa

In zo’n duurzame badkamer geniet je volgens mij net een tikkie meer van al dag getut in je mini spa at home, of niet soms? Heb jij nog meer tips voor een duurzame badkamer? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd!

liefs llianne

Wat ook heerlijk voor een thuis spa is, is de haarverzorgingslijn van & Other Stories!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.