Easy vegan 2

12 oktober 2019
easy vegan 2

Als het aan Living the Green Life ligt eten we met z’n allen eens per weer vegan food. Eén keer in de week plantaardig eten, klinkt best te doen vind je ook niet? Om het ons hiermee een stuk makkelijker te maken heeft Living the Green Life 365 wereldse lekkernijen verzameld in het kookboek Easy Vegan 2.

Meatless Monday

Het doel van Living the Green life is heel eenvoudig: dat je in 2020 zo gewend bent aan veganistisch eten dat je minimaal een keer in de week plantaardig eet. Dat moet te doen zijn, wat jij? Je kunt het zien als een soort van meatless Monday of vrijdag patatdag. Kies een dag in de week uit waarop je plantaardig eet. Het voordeel van zo’n vaste dag is dat het op den duur zo in je systeem zit dat het een gewoonte wordt. De kracht van herhaling, noemen ze dat toch? Het voordeel van zo’n vaste vegan day is dat het goed is voor je gezondheid én je draagt je steentje bij aan een betere wereld.

Easy Vegan 2

Een betere wereld is een mooi bruggetje naar de inhoud van dit kookboek: de wereld staat namelijk centraal in Easy Vegan 2. Van oost naar west en van noord naar zuid, de makers van het kookboek hebben overal de lekkerste graantjes meegepikt. Van donuts uit L.A., dulce de leche uit Zuid-Amerika en veggie scramble uit Australië tot shakshuka uit het Midden-Oosten. Ben je dol op gerechten uit Afrika? Dan moet ik je helaas teleurstellen. Na 365 recepten was er geen plek meer. Misschien een mooie reden om Easy Vegan 3 uit te brengen? Ik vind het een superleuk (en lekker) idee.

Bye bye geitenwollensokken en rubberzolen

Move over imago van geitenwollensokken en rubberzolen en hello sexy Vegan food. Als je de foto’s van de gerechten alleen al ziet loopt het water je in de mond. OMG! Echt alle food fotot’s zijn Instaproof.

De ingrediënten waar al dit lekkers van gemaakt is kun je bijna allemaal gewoon in de supermarkt om de hoek kopen. De meeste producten staan bij mijn al in de keuken, dus ik kon gelijk aan de (kook) slag. Is plantaardig eten compleet nieuw voor je? Dan denk ik dat je wel een paar nieuwe basis ingrediënten aan je keukenkastje moet toevoegen. Het is misschien even een kleine investering, maar dan kun je wel heerlijk aan de slag met 365 vegan recepten.

Ik kan niet anders zeggen dat ik super enthousiast over het boek ben. Oké, het ene gerecht lijkt me lekkerder dan het andere. Maar hé, smaken verschillen nou eenmaal. Heel menselijk en niks mis mee.

Easy Vegan 2 | Living the Green Life | Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021570112

liefs llianne

Wist je dat je met een paar aanpassingen al heel betaalbaar een duurzaam steentje bijdraagt? Ja echt: 25 simpele tips om duurzamer te leven.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

7 x de lekkerste healthy vegan snacks | Followfitgirls.com 14 oktober 2019 at 14:50

[…] één keer in de week plantaardig eten, klinkt best te doen vind je ook niet? Het kookboek Easy Vegan van Living the Green Life heeft me zo geïnspireerd dat ik het m’n best doe om dit trouw vol […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.