Kookboek: Eet als een expert – Party Time!

20 september 2018
eet als een expert

De hele dag healthy partyfood eten, wie wil dat nou niet? Klinkt mij als muziek in de oren. Het nieuwe kookboek Eet als een Expert – Party Time van I’m a Foodie staat vol met heathy partyfood. Als ze me vragen of ik dit nieuwe kookboek wil uitproberen, hoef ik geen seconde na te denken. Natuurlijk wil ik dat! Wat ik er van vind en of ik het je aanraad? I tell you all about it!

Feit of fabel?

Herken je dat, dat je af en toe niet meer weet wat nu wel of niet gezond eten is? Van alle tegenstrijdige berichten die je alleen al op internet leest, raak ik soms best in de war. Ik vermoed dat ik niet de enige met deze food struggles ben, toch? Om deze struggles te lijf te gaan wees mijn diëtiste me op de website I’m a Foodie. Dit is een platform waar diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis over gezonde voeding delen. Ze schrijven artikelen over alle daagse dingen, evidence based én en direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Goed onderbouwd en praktisch, dat is precies wat ik zoek als mijn gedachten over food weer eens op hol slaan.eet als een expert party time

Eet als een expert

Omdat ik zo enthousiast over de artikelen en recepten van I’m a Foodie ben, kocht ik vorig jaar hun eerste kookboek Eet als een Expert. Het bleek een groot succes, want nog steeds pak ik het boek regelmatig uit de kast om iets op te zoeken óf om er een recept uit te maken.

I’m a Foodie bestaat nu 5 jaar bestaat, en dat moet natuurlijk gevierd worden. En hoe leuk is het om dit met een boek vol healthy partyfood te doen? In het kookboek Eet als een expert – Party Time! staan de favoriete partyfood recepten, onderverdeeld in de thema’s Plant Based, Easy Peasy, 1001 Nachten All Day Brunch, van de I’m a foodie-experts én hun collega diëtisten uit Nederland en België. Alle recepten voldoen aan de Richtlijnen goede voeding, en zoals ze zelf zo mooi zeggen:

Je hoeft dus niet te wachten tot een feestje, je kunt er iedere dag van genieten!

 

Helemaal mee eens!

healthy partyfood kookboek

Kookboek ‘Eet als een expert – Party Time’

De beste manier, en volgens mij de enige, om te kijken wat ik van het kookboek vind, en of ik het je zou aanraden, is om zelf de keuken in te duiken en allerlei recepten uit te proberen. Echt heel vervelend. Nee hoor, alles behalve dat; ik vond het een groot feest. Dit heb ik onder andere al gemaakt én geproefd:

partyfood pannenkoek

Banaan-pannekoekjes met frambozensaus.

healthy partyfood balls

Carrot cake balls (gemaakt van o.a. dadels, wortel, amandelen en koek- en speculaaskruiden).

Feestelijke tajine met zoete aardappel (kun je ook heel makkelijk in een hapjespan maken).

healthy partyfood tabouleh

Voortreffelijke tabouleh met appel, rode biet & munt.

healthy partyfood kikkererwten

Geroosterde kikkererwten met sesam en honing.

Naast meer dan 50 recepten, waarvan er bijna 90% vegetarisch, en de helft 100% plantaardig is, geven de I’m a Foodie-experts ook praktische tips hoe je, door slimme keuzes te maken je favoriete gerecht heel makkelijk in een gezondere variant aanpast. Gebruik bijvoorbeeld banaan of dadels in een cake in plaats van suiker, of ruil de geraspte kaas op je pizza in voor edelgistvlokken.

Ook de uitleg wat meer plantaardig eten zo gezond maakt en dat je met kleine aanpassingen een flinke bijdrage levert aan een duurzamer leven, vind ik echt een toegevoegde waarde aan het boek. En dit alles ook nog eens weergegeven met prachtige kleurrijke en feestelijke foto’s; love it!
eet als een expert partyfood
Ik kan dan ook niet anders zeggen dat ik helemaal enthousiast over het boek ben, omdat het heel mooi aansluit bij mijn manier van lekker, gevarieerd en gezond eten. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een kookboek vol feestelijke, lekker en gezonde recepten, dan raad ik je Eet als een Expert – Party Time zeker aan.

Laat je me weten wat jij van het kookboek vindt? En ik ben trouwens ook heel benieuwd wat jouw favoriete recepten is!

liefs llianne

Heb je geen zin om te koken, maar wil je wel iets lekkers én gezonds eten? Dan wordt je denk ik helemaal blij van de lekkere salades en frisse smoothies van saladebar Rå in Groningen.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

3 Comments

Recept mangotaart - lekker & healthy | llianne.com - all about lifestyle 18 maart 2019 at 11:52

[…] Kookboek: Eet als een expert – Party Time! […]

Reply
Deliciously Ella Het plantaardige kookboek | llianne.com 18 juli 2019 at 01:38

[…] Weet je over welk kookboek ik ook razend enthousiast ben? Eet als een expert Party Time! […]

Reply
Recept: superlekker & healthy mangotaart | Followfitgirls.com 3 november 2019 at 18:52

[…] gezonde en feestelijke recepten. Dat ik razend enthousiast over dit boek ben kon je al lezen in deze blog. Deze mangotaart stond nog steeds om m’n baking wishlist, en nu het bijna Pasen is lijkt me dit […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.