Eet meer energie

15 december 2018
eert meer energie

Je fit, vitaal en vrolijk voelen, dat willen we toch allemaal? Hell yes I do! Maar hoe dan? Zou de key tot succes in het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers staan? Let’s find out!

All about Marjolein

Marjolein Dubbers is vitaliteitscoach, bestseller auteur, inspirerend spreker, ondernemer, persoonlijke ontwikkeling junkie, optimist en vol passie als het gaat om vitaliteit voor vrouwen. Dagelijks informeert en inspireert ze duizenden vrouwen met artikelen op haar website, e-books, online programma’s om de beste versie van zichzelf te worden en groots te dromen.

Vitaliteit en gezondheid

Een paar jaar geleden kreeg Marjolein een burn-out en begon ze een speurtocht om haar energie en gezondheid terug te krijgen. Ze ontdekte dat je hormonen hier een belangrijke rol in spelen, maar dat onze Westerse samenleving de hormoonbalans van vrouwen dagelijks nog ondermijnt. Zelf bracht Marjolein haar hormoonhuishouding via voeding weer in balans en kreeg daarmee weer grip op haar gezondheid, vitaliteit en levenslust. En zelfs op een veel hoger niveau dan ze ooit gedacht had. In haar eerste boek, het voedingskompas, beschrijft ze wat de invloed van voeding op je hormoonbalans is, en hoe je daarmee de kwaliteit van je leven kunt verbeteren.

De kracht van hormonen

Vanaf het moment dat ze de kracht van hormonen ontdekte is haar leven compleet veranderd. Vitaliteit en gezondheid van vrouwen werd haar passie en ze besloot haar kennis en ervaringen met andere vrouwen te delen. Op haar 52ste startte ze een eigen bedrijf (hoe cool en inspirerend is dat!), dat inmiddels uitgegroeid is tot een succesvolle onderneming. Marjolein is het levende bewijs dat vrouwen na hun 40ste echt niet achter de geraniums hoeven te gaan zitten, en dat ook na je 40ste the sky the limit is. Hier word ik, als startende ondernemer en zoekende naar meer energie, helemaal blij van.eet meer energie

Eet meer energie

In het tweede boek van Marjolein Eet meer energie ontdek je hoe je je lichaam kunt leren om zijn eigen vetten als bron van energie te gebruiken. Je leert daarbij over te stappen om van vooral suikers en granen (glucoseverbranding) meer vetten, bijvoorbeeld kokosolie, walnoten en feta, te eten (vetverbranding). Je stapt dus over van een glucoseverbrander naar een vetverbrander, met meer energie en een betere gezondheid als resultaat.eet meer energie cover

De voordelen van een vetverbrander

Als je gedurende de hele dag je energie op een hoog pijl wilt vasthouden, zowel fysiek als mentaal, is het volgens Marjolein belangrijk om een vetverbrander te worden. Een vetverbrander is namelijk heel goed in staat om de eigen vetcellen, die altijd in het lichaam voorradig zijn, te gebruiken als bron van energie. Een vetverbrander zijn heeft allerlei voordelen:

  • dagelijks meer energie
  • minder lichamelijke klachten
  • meer rust in je lichaam
  • afname van ontstekingen
  • meer mentale denkkracht

Voor mij persoonlijk is dit niet van toepassing, maar je kunt er ook door afvallen. De kilo’s te je te zwaar bent, gebruikt je lichaam als brandstof voor energie. Je lichaam maakt deze energie uit vetverbranding aan in de mitochondriën, ook wel energiefabriekjes zoals Marjolein ze zo mooi noemt.eet meer energie marjolein

30 heerlijke recepten

Naast alle informatie over de onder andere de werking van de mitochondriën, welke producten je beter wel en niet kunt eten, deelt ze ook 30 heerlijke recepten. Daarbij geeft ze je ook allerlei inspiratie hoe je, door een paar andere ingrediënten te gebruiken, eenvoudig kunt variëren met deze recepten.

Zelf moest ik wel even wennen aan het idee hoe belangrijk vetten voor je zijn. In de media hoor ik regelmatig dat te veel vet niet goed voor je is. Maar door het lezen van het boek, denk dat het zeker een positief effect op je energiebalans en gezondheid kan hebben. Ik ben nog heerlijk met de recepten aan het experimenteren. Ik neem niet alles letterlijk over uit het boek, maar pik de onderdelen er uit die goed voor mij voelen.

Eet meer energie – Voor een vitaal en vrolijk leven || Uitgever: Kosmos Uitgevers | ISBN: 9789021566863

liefs llianne

Hoe leuk is het om de gerechten van Marjolein op een mooi gedekte tafel te serveren? Zo versier je een kersttafel: inspiratie en tips!

Foto’s: Uitgeverij Kosmos & Marjolein Dubbers

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Bakken zonder tarwe | llianne.com - all about lifestyle 13 maart 2019 at 17:25

[…] Eet meer energie […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.