What I eat in a day #eetdagboek I

25 maart 2017
eetdagboek herstel anorexia

De dagen dat ik leefde op een blad sla, een schrijf komkommer en een geroosterd broodje ligt (gelukkig) ver achter me. Wat ik nu wel, zo midden in mijn herstelproces van anorexia, eet? Dat lees je in mijn eetdagboek. Neem een kijkje in mijn What I eat in a day-diary.

Eetdagboek voor Followfitgirls

Alle bloggers van Followfitgirls schrijven om de zoveel tijd een artikel waarin ze vertellen over wat ze een week lang gegeten hebben. Een zogenaamd eetdagboek. Zelf vind ik het super interessant om deze dagboeken te lezen, want wat en hoeveel eet iemand zonder eetstoornis eigenlijk? Omdat ik deze blogs maar al te graag lees is het eigenlijk wel zo fair dat ik mijn eigen eetdagboek ook op followfitgirl.com plaats. Zo gezegd, zo gedaan.

Anorexia versus gezonde verstand

Om een week lang een eetdagboek bij te houden vond ik zelf geen probleem. Een irritant anorexiastemmetje in mijn hoofd dacht hier iets anders over. Gelukkig heb ik ook een gezond stuk verstand die wat in te brengen heeft. Mijn gezonde verstand kiest voor herstel: ik wil vrij zijn, mijn dromen waarmaken en het liefst wil ik weer net zo zorgeloos kunnen eten als vroeger. Dus, bye bye anorexiastemmetje en hello gezonde verstand.
what I eat in a day herstel anorexia

What I eat in a day

Mijn hele eetdagboek kun je op followfitgirls.com lezen. Om je toch alvast een idee te geven, dit at ik op dinsdag: 

Ontbijt: overnight oats met banaan en kaneel
Tussendoor: sinaasappel
Lunch: salade met witte bonen, veldsla, peer en zongedroogde tomaten
Tussendoor: appel en een handje olijven
Avondeten: Aziatische maaltijdsalade
Tussendoor: golden milk

Wat ik drink op een dag? Eigenlijk heb ik de hele dag door dorst, vandaar dat ik een behoorlijk aantal glazen thee en cola light naar binnen slok. Verder probeer ik het aantal koppen koffie op een dag te beperken tot 2 a 3 kopjes per dag.
what I eat in a day recept aziatische maaltijdsaladeHet recept van de Aziatisch maaltijdsalade vind je op de website van de Albert Heijn.

Geen standaard eetschema

Ik volg geen standaard eetschema. Wat ik eet overleg ik om de 2 weken met mijn diëtiste bij Human Concern. Dit eetschema past bij mijn levensstijl en dat is voor iedereen weer anders.

Verbaast het je wat ik op een dag eet en drink, vind je het veel, weinig of…? Laat het me weten in de comments. Ik ben benieuwd!

Liefs,
Lianne

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Alpro Mild & Creamy Naturel | Carrotscrunchesandcandy.nl 16 mei 2017 at 08:33

[…] Eetdagboek – What I eat in a day […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.