Faalangst en anorexia

3 juli 2016
Faalangst

Faalangst = Angst dat je niet voldoet aan de gestelde verwachtingen. Oei, dat komt me bekend voor. Is dit niet een van de oorzaken van mijn eetstoornis anorexia? Is mijn enorme angst om te falen niet een van de reden dat ik mijn eetstoornis niet los durf te laten?

Faalangst en anorexia

Onder de douche schoot het woord ‘faalangst’ opeens door mijn hoofd. Afgelopen nacht lag ik te woelen in bed. Geen idee waarom. Onrust alom. Vanochtend werd het me opeens duidelijk; ik lag te broeden op de grote vraag waarom ik deze eetstoornis niet los durf te laten. Het is mijn enorme faalangst! Iedereen roept altijd wel heel stoer dat na herstel alles beter wordt. Maar is dat echt zo? En geldt dat ook voor mij? Kan ik het wel?

Faalangst move over!

Ik heb een doel voor ogen. Een beeld van wat ik graag wil als ik hersteld ben. Ik ben alleen bang dat ik het me niet lukt. Dat ik faal. In de krant las ik vanochtend de zin ‘Niet weten waar het schip strandt is minder erg dan de boot missen’. Yep, dat klopt als een bus. Als ik het niet probeer kan ik mijn droom net zo goed gelijk over boord gooien. Dus faalangst please move over, let my dreams come true!
faalangst

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.