De FIT Methode

9 juni 2018
fit methode

Iedereen heeft de kracht om een fit lichaam te realiseren, toch? Het enige wat je nodig hebt is de juiste tools en kennis om aan de slag te gaan. En die tools en kennis vind je allemaal in het boek De FIT Methode. Dit stappenplan voor een fit lichaam is geschreven door het enthousiaste en deskundige team van FIT.nl.

Team FIT.nl

Voordat ik je meer vertel over De FIT Methode lijkt het me wel zo beleefd om je eerst voor te stellen aan de schrijvers van het boek. Vier jaar geleden lanceerden een paar studenten die zich stoorden aan de hoeveelheid onjuiste informatie over sport en gezondheid op het internet FIT.nl. Nu, een paar jaar verder, is dit project uitgegroeid tot het grootste online sport- en gezondheidsplatform van Nederland en België. Ze onderscheiden zich van andere websites door de redactie die bestaat uit louter professionals, zoals wetenschappers, sportdiëtisten en fysiotherapeuten.

fit methode team

Het deskundige & enthousiaste team FIT.nl

De FIT Methode

Om je persoonlijke doel te bereiken, of dit nu vetverlies, spieropbouw of fitter worden is, heb je de juiste kennis en tools nodig. Al deze handvaten vind je in het ruim 300 pagina’s tellende boek. Het boek is als het ware jouw leidraad voor een fitte levensstijl. Naast het boek kun je (tegen betaling) ook toegang krijgen tot verschillende apps en advies krijgen van een personal coach. Kortom, het hele FIT-team wil je helpen om jouw persoonlijke doelen te bereiken.

fit methode boek

De FIT Methode app

Geen Gouden Bergen

Wat ik persoonlijk echt een voordeel van De FIT Methode vind is dat ze je geen Gouden Bergen beloven, maar je de juiste kennis (goed onderbouwd en kort, krachtig en duidelijk omschreven) en tools geven om zelf aan de slag te gaan.

De indeling

Ook de indeling vind ik perfect: lekker overzichtelijk, geen lappen ‘saaie’ tekst en de vormgeving is heerlijk ruim opgezet. De FIT Methode is opgebouwd uit de delen: Meten is weten, Mindset, Beweging & Training, Herstel en Voeding. Vooral in de manier van schrijven en de uitleg zie je de deskundigheid door het toepassen van verschillende wetenschappelijke onderzoeken van het FIT-team terug.

Jeroen vertelt je kort maar krachtig wat De FIT Methode inhoudt

De FIT Methode, YAY or NAY?

Voor mij is het een big YAY! Ondanks dat ik al jaren train en met voeding bezig ben, heb ik nog behoorlijk wat nieuwe dingen geleerd en regelmatig pak ik het boek er nog even bij om wat op te zoeken. Als sporten of het aanleren van een gezondere levensstijl helemaal nieuw voor je is, raad ik je wel aan om gebruik te maken van de apps, eventueel in combinatie van hulp van een personal coach.

Ken jij De FIT Methode?

Heb jij het boek al in de kast liggen, zo ja dan ben ik heel benieuwd of jij er net zo enthousiast over bent als ik!

liefs llianne

Wil je makkelijk en snel een gezonde maaltijd maken? Dan word je vast helemaal enthousiast van het kookboek Gezond Fastfood van Nora French.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.