Het boek Fitnessfood #review

1 mei 2018
fitnessfood

Wil jij het maximale uit je training halen? Dan is het nieuwe boek Fitnessfood van Christian Coates absoluut een musthave voor jou. Dat lees ik in een van de recensies over dit boek. Klinkt veelbelovend, maar vind ik het boek ook echt een musthave  voor elke sport freak? Ik heb het boek gelezen en dit is wat ik er van vind.

Een vraag van Karakter Uitgevers

Van Robin van Karakter Uitgevers kreeg ik een heel leuk mailtje met de vraag of ik interesse had om een exemplaar van het nieuwe boek van Christan Coates Fitnessfood te ontvangen. De titel van het boek alleen al maakte me ontzettend nieuwsgierig, dus JA natuurlijk ontvang ik graag een exemplaar! Binnen een paar dagen had ik het boek in huis en binnen een paar dagen sloeg ik de laatste bladzijde al om. Best bijzonder voor mij omdat ik alles behalve een boekenwurm ben. Misschien is dit al een kleine aanwijzing van wat ik van het boek vind…

De auteur Christian Coates

Eerlijk gezegd kende ik de auteur Christian Coates niet (sorry Christian) omdat ik (nog) niet echt thuis ben in de boekenwereld. Na wat research ontdekte ik dat hij geen fan is van onrealistische diëten die niemand volhoudt. Wel is hij een groot voorstander van makkelijke maaltijden gericht op een bepaald trainingsdoel. Zijn boek maakt me nog nieuwsgieriger, tijd om te gaan lezen!fitnessfood christian coates

Fitnessfood #review

Binnen een paar dagen sla ik de laatste bladzijde van het boek al om, jee wat interessant zeg! Wat mij vooral aanspreekt is:

  • zijn manier van schrijven leest lekker weg.
  • geen bla bla, maar duidelijke taal zonder onnodige toeters en bellen.
  • de indeling is overzichtelijk
  • mooi lettertype (niet te klein) en prachtige foto’s.

Dit alles maakt zijn doel van het boek heel duidelijk:

Eten voor een uitgebalanceerd sportschema: voor ieder niveau en alle leeftijden

 

Trainingsdoelen

Nu doe jij misschien een teamsport, je buurvrouw traint voor de marathon en zelf wil ik graag meer spiermassa, maar hoe kun je nou in 1 boek een voedingsplan om maat voor elk specifiek trainingsdoel weergeven? Dat geeft Christian heel eenvoudig aan door alle trainingsdoelen samen te vatten in 3 categorieën:

  1. Verander
  2. Balans
  3. Bouwen

     

De 3 trainingsdoelen hebben allemaal een eigen symbool en die staan bij elk recept vermeld zodat je precies kunt zien hoe je een gerecht naar jouw eigen trainingsdoel aanpast. Zo simpel is het!

De recepten

Wow wat zijn het er veel zeg! Er is echt keus genoeg en ik kan me niet voorstellen dat er niks tussen staat dat je lekker vindt. Als je alleen al de foto’s ziet krijg je zin om de keuken in te duiken. Klein minpuntje vind ik wel dat de ingrediëntenlijsten best lang zijn en dat ik niet alle ingrediënten standaard in huis heb. Maar met wat creativiteit, de kunst van het vervangen/weglaten, kan ik er prima mee uit de voeten. Wat ik ook top vind is dat je niet uren in de keuken hoeft te staan voordat je iets op tafel hebt staan. Tja, die tijd breng ik liever door in de sportschool, wat jij?!fitnessfood boek

Fitnessfood een musthave?

Even terug naar de intro:

Wil jij het maximale uit je training halen? Dan is het nieuwe boek Fitnessfood van Christian Coates absoluut een musthave voor jou.

Ben ik het er mee eens? Zonder het woord absoluut ben ik het er zeker mee eens. Fitnessfood vind ik echt een aanrader als je meer wilt weten over de invloed van voeding op je trainingsdoel en hoe je dit praktisch omzet in een voedingsplan. Dus mocht je twijfelen om het boek Fitnessfood te kopen, dan zeg ik: DOEN!

Ik hoop dat je met mijn review uit de voeten kunt en als je nog vragen over het boek hebt; just ask!

liefs llianne

Amandelen gezond? YEP! Ik vind ze heerlijk als on the go snack én vaak roer ik een klodder zelfgemaakte amandelpasta door mijn havermout.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.