Goede voornemens? Zo houd je het vol!

31 december 2019
voornemens volhouden

Dit jaar ga je het echt anders aanpakken en je begint fanatiek met je goede voornemens om meer te gaan sporten en gezonder te eten. De realiteit is vaak dat  je goede voornemens opeens als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vervalt weer in je oude patroon. Hoe voorkom je die ‘sneeuw voor de zon’? Met deze tips houd jij je goede voornemens wel vol!

Goede voornemens of doelen stellen

Eerlijk gezegd ben ik zelf meer van het ‘doelen stellen’ dan van de ‘goede voornemens’, dit omdat een voornemen meer klinkt als iets wat ik zou kunnen doen. Als ik mezelf een doel stel werk ik ergens naar toe en voor mij werkt dit heel motiverend. Hoe je het noemt maakt natuurlijk niks uit, het belangrijkste is dat je het volhoudt en  je doel bereikt.

8 X zo houd je je goede voornemens vol

1. Wees realistisch

Je goede voornemen moet realistisch zijn en leg de lat niet te hoog. Ook is het belangrijk dat je je voornemen omzet in een concreet doel. Schrijf bijvoorbeeld op hoeveel kilo je wilt aankomen/afvallen of het aantal keer dat je per week wilt gaan sporten en koppel hier een periode aan. En nogmaals: leg de lat niet te hoog.

2. Maak een plan

Maak voordat je begint een stappenplan en werk in kleine stappen toe naar je einddoel. Als je goed voorbereid begint is de kans veel groter dat je je doel daadwerkelijk bereikt en niet opeens als sneeuw voor de zon verdwenen is.

3. Meten is weten

Hou je resultaten bij in je stappenplan, zo zie je zwart op wit staan welke vorderingen je maakt en een stijgende lijn werkt super motiverend.

4. Een dip is niet het einde van de wereld

Heb je een keer niet gesport of heb je heerlijk genoten van al dat lekkers op het feestje van je vriendin? Laat dit soort dingen de moed niet in je schoenen zakken en voel je er al helemaal niet schuldig over. Pak de draad gewoon weer op en just go for it!

5. Trakteer jezelf

Zie je een mooie stijgende lijn richting je einddoel? Yay! Trakteer jezelf op iets leuks, dan heb je echt verdiend!

6. Spread the news

Vertel je omgeving aan welk doel je werkt, zo kunnen zij je helpen en stimuleren op momenten dat je het moeilijk hebt. En trouwens, het is natuurlijk ook niet leuk om ze te vertellen dat je missie mislukt is, toch?

7. Samen sta je sterk

Met iemand samenwerken aan een goed voornemen is niet alleen heel gezellig, het werkt ook extra motiverend.

8. Van voornemen naar gewoonte

Het gaat niet van de een op de andere dag, maar als je stug doorzet wordt je voornemen om bijvoorbeeld gezonder te eten en/of te sporten een gewoonte, je nieuwe levensstijl. En dat is nou precies wat je nodig hebt je om je goede voornemens vol te houden. You go girl!

Heb jij goede voornemens of doelen voor 2020?

Voor mezelf heb ik al een paar mooie doelen waar ik mee bezig ben. En jij, heb jij ook goede voornemens of doelen? Tell me all about it; dan kunnen we elkaar stimuleren & motiveren om ons doel bereiken!

liefs llianne

Je mailbox in 2020 overzichtelijk houden, klinkt als een mooi voornemen of niet soms? Hoe pak je het aan? Nou zo: bespaar tijd met een opgeruimde mailbox.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.