Groentetuin happiness

22 september 2016
groentetuin

Als een kind in een snoepwinkel, zo voel ik me als ik rondloop in de groentetuin van mijn vader. Twee lappen grond vol verse groente. Sla, radijs, komkommer, boontjes, broccoli, uien, sla, frambozen, rodekool, bloemkool, prei, worteltjes; nee je kunt het zo lekker niet bedenken en het groeit in zijn groenteparadijs. Ja, ik vind het echt een paradijs op aarde!

Mijn vaders groentetuin

Bijna elk weekend ga ik samen met mijn vader even naar zijn trots: zijn enorme volkstuin vol verse groente. Vol enthousiasme vertelt hij over de laatste groeiprestaties van de broccoli, hoe de boontjes erbij staan en de kool al in het zaad schiet. Mijn ogen beginnen te stralen en van alle opwinding verschijnt er een blos op mijn wangen. Hier word ik blij van. Niet alleen dat ik alles mag kiezen, inpakken en meenemen wat ik maar wil, nee ook omdat ik gewoon ontzettend happy word om tussen al dit lekkers door te scharrelen. En dan die frisse geuren en al die intense kleuren van al dat snoepgoed niet te vergeten. Fantastisch!

Lianne’s Hoekje

En weet je wat zo lief is? Mijn vader heeft zelfs een stukje van zijn tuin speciaal voor mij ingericht: Lianne’s Hoekje. Nu was het de bedoeling dat ik dat stukje zelf zou onderhouden… In de praktijk komt het er op neer dat m’n vader met de schoffel en de gieter in de weer is. Ik hoef me alleen maar druk te maken over wat ik voor lekkers ik er mee ga maken. Wat is het een lieverd! Ja, als een kind zo blij verlaat ik elk weekend met een enorme boodschappen tas vol verse groenten (inclusief gratis slakken) het platteland en rij ik terug naar de stad.
groentetuin

Stadstuintje

In vergelijking met de enorme groentetuin van mijn vader stelt het niets voor. Toch ben ik er best een beetje trots op: mijn vierkantemeterstadstuintje. Toen Albert Hein er dit jaar weer mee op de proppen kwam kon ik de verleiding niet weerstaan; ik liet me helemaal gaan in de moestuintjesspaaractie. Met die luttele boodschappen die ik zelf wekelijks bij de Albert Hein afreken schoot het niet echt op. De boodschappenkar van mijn zus heeft mijn vierkantemetertuintje gevuld. Met sparen alleen kom je er natuurlijk niet. Dus aan de slag!

Stadsboerin

De stadsboerin kwam in me los: zaaien, wachten, verpoten, wachten, wachten, slakken wegjagen, nog meer slakken wegjagen, water geven, schoffelen, wachten…. En ja hoor eindelijk maar toch: de eerste courgette is ready to pluk! Helaas bleken de brutale slakken toch de baas over deze vierkante meter rondom mijn huis. Uiteindelijk hebben zij het meest van Mr. AH’s groente gesmuld. Een goede les voor volgend jaar: ga op tijd de strijd aan met family Slak! En de courgettes? Daar kan ik heel kort over zijn: NOMNOMNOM!

PS. Vanaf je vensterbank kiemgroenten kweken? Yep, dat kan super simpel met een kweeksetje van BIJT.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Rabarber recept: gezonde zoete compote zonder suiker 10 mei 2017 at 16:57

[…] eersteklas. Nu heb ik het geluk dat mijn vader rabarber in zijn volkstuintje verbouwd (mijn eigen tuintje is hier helaas te klein voor), maar ook in de supermarkt is het volop verkrijgbaar. Zaterdag kreeg […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.