DIY: hangend kruidenrek voor in de keuken

14 mei 2018
hangend kruidenrek

Kook jij ook graag met verse kruiden als basilicum, peterselie en koriander, maar heb je geen plek in je keuken voor je hele kruidenverzameling? Hang ze op! Deze DIY hangend kruidenrek voor in de keuken is zo simpel dat zelfs ik het in no time voor elkaar had.

Koken met verse kruiden

Van peterselie tot basilicum en dille: koken met verse kruiden vind ik echt een feestje! Die potjes uit de supermarkt zijn natuurlijk super handig in gebruik, maar als je verse kruiden gebruikt smaakt alles toch net ietsje lekkerder, vind je ook niet?hangend kruidenrek basilicum

DIY: hangend kruidenrek voor in de keuken

Mijn verzameling verse kruiden breidt zich steeds verder uit, alleen de ruimte in mijn keuken helaas niet. Daar heb ik een hele praktische oplossing voor bedacht: een hangend kruidenrek!die hangend kruidenrek

Wat heb je nodig?

  • kruidenpot(ten)
  • boor
  • Tesa zelfklevende spijkers (of gewone spijkers en een hamer)
  • potlood
  • liniaal

Hoe maak je een hangend kruidenrek?

  1. Boor voorzichtig een gaatje in de kruidenpot.
  2. Markeer op de muur de punten waar je potten wilt ophangen.
  3. Bevestig de zelfklevende spijkers volgens de aanwijzing op de verpakking op de muur of tik de spijkers met een hamer voorzichtig in de muur.
  4. Hang de kruidenpotten op en that’s it!

Zelfklevende spijkers

Nog even over die zelfklevende spijkers van Tesa, eigenlijk had ik niet gedacht dat het zou werken. Iets ophangen zonder een spijker, dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Maar het werkt echt! Zelf heb ik er dit kruidenrek, een lightbox en een metalen fotorek mee opgehangen.

Ik heb ook al even geprobeerd of je de zelfklevende spijkers makkelijk van de muur afhaalt en ja hoor, geen enkel probleem. Dus bye bye spijkers en gaten in de muur en hello Tesa en een mooie egale muur.

liefs llianne

Weet je wat ook leuk is om te maken? Een fotowall met Retro foto’s in polaroid style!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.