HIIT it!

18 april 2019

Dat een HIIT (High Intensity Interval Training) populair is snap ik helemaal want deze manier van trainen biedt je super veel voordelen! Je pusht je lichaam in een korte periode tot het uiterste omdat je pittige oefeningen afwisselt met korte rustperiodes. Leuke bijkomstigheid vind ik dat je het (bijna) overal kunt doen. Dus als je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan, doe dan deze HIIT workout gezellig in je woonkamer of in de tuin. Doe je mee?

Kort maar pittig

Nu is krachttraining echt mijn ding, maar om ook aan mijn conditie te blijven werken stap ik regelmatig op de fiets, ga ik een stuk wandelen met mijn hond of ik doe een HIIT workout. Vooral als ik even kort en krachtig mijn conditie een boost wil geven doe ik een HIIT workout. Zo’n training duurt maximaal een half uur, en dat vind ik dan ook meer dan genoeg. Het lijkt vrij simpel, maar ik vind het wel een half uurtje afzien met een knal rood hoofd en een bezweet lichaam als gevolg. Maar he, snel even douchen en ik zit met een super voldaan gevoel op de bank. 

Een High Intensity Interval Training (HIIT) is een hele goede workout voor je conditie. Dus pak je stopwatch en let’s do this! 

HIIT workout

Onderstaande oefeningen doe je totaal 5 x en na 1 minuut rust begin je opnieuw.

  • 1 minuut joggen op de plaats
  • 1 minuut high knees
  • 1 minuut hakken-billen
  • 1 minuut jumping jacks
  • 1 minuut touwtje springen of joggen op de plaats

Enjoy!

liefs llianne

Sporten en gezond eten? Zo doe je dat!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

3 Comments

Hoe vaak moet je sporten voor resultaat? - FOLLOWFITGIRLS 4 november 2019 at 11:38

[…] Het is een goed idee om naast krachttraining ook duurtraining te doen. Bijvoorbeeld hardlopen of een HIIT workout op de sportschool. Zo ziet het verschil tussen 2 kilo vet en 2 kilo spieren […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.