Hotspot Zwolle: Engel winkelcafé

18 november 2018
hotspot zwolle

Ik ben dol op m’n hometown Groningen, toch vind ik het ook heerlijk om af en toe ‘es een kijkje te nemen in een andere leuke stad. Zo kom ik regelmatig in Zwolle, onder andere omdat je er veel leuke kleding- en interieurwinkels hebt, én je struikelt er zo’n beetje over de food hotspots. Eentje daarvan is Engel winkelcafé.

Een winkel en café in één

Shoppen is volgens mij een workout op zich. En net als dat ik van sporten trek krijg, krijg ik dat ook van shoppen. Time for some food! In Zwolle heb je ontzettend veel leuke food hotspots en eentje daarvan is Engel winkelcafé, midden in het centrum van de stad (Grote markt 3). De sfeer is gemoedelijk, het interieur doet me aan een huiskamer denken, je wordt er ontzettend vriendelijk ontvangen; I like it! Weet je wat extra leuk is? Je kunt er niet alleen lekker eten, ze hebben ook allerlei leuke spullen te koop. Vandaar de naam winkelcafé, het is namelijk een winkel én een café in een, hoe leuk is dat?!
engel winkelcafe zwolle

Producten met een mooi verhaal

Floortje, een van de medewerkers, vertelt dat Henk en Arno, de eigenaren van de zaak, altijd op zoek zijn naar mooie artikelen. Naast gerecycled glaswerk, heerlijk warme dekens en vliegende schepen (klinkt wel heel spannend hé), hebben ze een wisselend aanbod aan producten met een mooie achtergrond. En met een mooie achtergrond bedoelen ze producten die fairtrade, gerecycled en/of handgemaakt zijn door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. engel winkelcafe zwolle

De menukaart

Er staan allerlei lekkere en gezonde dingen op de kaart. Boeren yoghurt met muesli, appel en moestuinjam, een ontbijtpap van haver, quinoa en boekweit met fruit en maple syrup als ontbijt, en wacht dat je van een punt cranberry appeltaart met een dot geslagen room bij de thee, klinkt heerlijk toch?

Na enig geaarzel, de najaarssalade ziet er namelijk ook wel heel lekker uit, ga ik voor de venkelsoep. Ondanks dat ik niet weet hoe de salade smaakt, ben ik wel super blij met mijn keuze want de soep is heerlijk zacht en een tikkie romig, en het stuk brood met een aubergine groentespread is te lekker voor woorden.

engel winkelcafe menukaart

(H)eerlijk en dagvers

Henk en Anro werken samen met lokale leveranciers, en alle ingrediënten zijn super vers. Het kan dus zijn dat je aan het eind van de dag net naast het net vist omdat er iets op is. Maar creatief als ze zijn, bieden ze je altijd een smakelijke oplossing. Datzelfde geldt voor speciale wensen en/of diëten, zoals bijvoorbeeld glutenarm, veganistisch en veganistisch.  Zoals Floortje zo mooi zei: ‘We hebben altijd wel iets in de koelkast.‘ Klantvriendelijkheid ten top, als je het mij vraagt.engel winkelcafe hotspot

Of ik je deze hotspot zou aanraden? Volgens mij is dat ondertussen wel duidelijk: YES! Niet alleen om het (h)eerlijk eten, de warme gastvrijheid en niet te vergeten de leuke mooie producten die ze verkopen.

liefs llianne

PS: Je ontvangt een leuke korting als member van Boost Your Health bij deze hotspot! Nog geen member? Je kunt hier member worden en met de code LIANNExBYH10 krijg je ook nog ‘es 10% korting op een jaar abonnement.

En trouwens, met de Boost Your Health membershipkcard krijg je ook 10% korting bij Saladebar Rå in Groningen.

Foto’s: o.a. Engel Winkelcafé

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.