Huidveroudering voorkomen, kan dat?

8 maart 2018
huidveroudering

Huidveroudering, je ontkomt er niet aan. YAY je krijgt rimpels! Hoe ouder ik word, niet dat ik mega oud ben, maar de eerste rimpels in mijn gezicht zijn duidelijk zichtbaar. Ik vind het niet heel erg vind, maar als er iets is waardoor ik het een beetje in de hand kan houden word ik daar wel blij van. Maar kun je Huidveroudering eigenlijk wel voorkomen en/of rimpels een frisse opknapbeurt geven?

Hoe ontstaat huidveroudering?

Als je ouder wordt, wordt je huid minder elastisch en ontstaan er rimpels en plooien in je gezicht. Zo rond je 30ste zie je dit voor het eerst in terug in je gezicht. Naast je leeftijd zijn er meer factoren die het verouderen van je huid kunnen versnellen, zoals:

  • roken
  • (te) veel alcohol drinken
  • (te) weinig bewegen
  • weinig slaap
  • guur weer
  • stress
  • je huid veel blootstellen aan de zon

huidveroudering voorkomenVoorkomen of vertragen

De tijd terugdraaien naar je gladde huid van vroeger kan helaas niet omdat het echt bij het ouder worden hoor. Wel kun je dit proces vertragen door bovenstaande dingen niet te doen en gezond te eten (rijk aan antioxidanten en omega-3 vetzuren). Daarnaast kunnen voedingssupplementen, zoals bijvoorbeeld Swisse Skin Beauty, ook een positief effect hebben.

Swiss Skin Beauty

Van Kruidvat mag ik het supplement Swisse Skin Beauty testen en dat doe ik natuurlijk maar al te graag. Op de verpakking staat dat het een anti-aging formule is die de zichtbare tekenen van het ouder worden vermindert. Het doet je huid stralen, maakt het elastischer en laat het zachter, gladder en soepeler aanvoelen. Klinkt veel belovend!Swiss Skin Beauty

Eigenschappen en gebruik

Swisse Ultiplus Skin Beauty bevat Verisol collageen wat makkelijk geabsorbeerd wordt door je spijsverteringsstelsel en is daardoor gelijk beschikbaar voor je huid. Per dag moet je er één tot drie tabletten, tijdens of na een maaltijd, van innemen, en je slinkt het niet ter vervanging van je ‘normale’ eten.

Wat zit er in zo’n tablet:

Iollageen peptides; vulstoffen: cellulose, natriumcarboxymethylcellulose, hydroxypropylcellulose; natriumhyaluronaat; coating*; vitamines; antiklontermiddelen: siliciumdioxide, magnesiumzouten van vetzuren; koper.

*coating: verdikkingsmiddelen: hydroxypropylmethylcellulose, hydroxypropylcellulose; kleurstoffen: titaandioxide, ijzeroxiden en -hydroxiden; bevochtigingsmiddel: vetzuren; vulstof: talk.

De voordelen volgens de bijsluiter:

  1. De nieuwe Swisse Skin Beauty met collageen & hyaluronzuur is de anti-aging formule die de zichtbare tekenen van het ouder worden vermindert. Skin Beauty helpt de huid er stralender uit te zien, houdt de huid elastisch en maakt de huid van gezicht en lichaam zachter, gladder en soepeler.
  2. Collageen is een belangrijke bouwstof die van nature in de huid zit. Naarmate je ouder wordt, vermindert de productie van collageen waardoor je huid verouderd en slapper wordt. Swisse Skin Beauty bevat het gepatenteerde Verisol® collagen, welke makkelijk geabsorbeerd kan worden door het spijsverteringsstelsel en is daardoor gelijk beschikbaar voor de huid. Naarmate je ouder wordt houdt de huid minder vocht vast. Hyaluronzuur helpt de huid vocht vast te houden en zorgt daarmee voor een gehydrateerde huid die jong en fris oogt.

huidveroudering swisse

Swiss Skin Beauty

Kleine voetnoot

Ik zeg er gelijk bij dat ik het lastig vind om aan te geven of ik echt verschil in mijn gezicht zie omdat ik het niet echt kan meten. Misschien wil ik zo graag dat het doet wat het beloofd dat ik daarom alleen al denk te zien dat mijn rimpels verminderd zijn. Snap je wat ik bedoel?

Mijn ervaring met Swisse Skin Beauty

Oké, terug naar mijn ervaring en ik kan gelijk zeggen dat ik wel heel positief ben. De eerste week neem ik 2 tabletten per dag en de rest van de dagen, totdat het potje leeg is, neem ik 1 tablet. Na zo’n 2 weken krijg ik het gevoel dat mijn huid gladder en soepeler aanvoelt en dat mijn rimpels er wat zachter uitzien.

Als ik de laatste tablet geslikt heb, na zo’n 3 weken wordt deze gedachte alleen maar versterkt en mijn eind conclusie is dan ook baat het niet het schaad zeker ook niet en ik heb echt het idee dat het een positieve invloed op mijn huid heeft. Of ik zelf een pot aanschaf weet ik nog niet zeker omdat ik het best duur vind, 39,99 voor een potje met 30 tabletten, maar als geld geen rol speelde zou ik het zeker doen.

Wat vind jij van huidveroudering?

Ben jij ook op een leeftijd dat je rimpels krijgt en vind jij huidveroudering een ‘ding’ of maakt het je helemaal niet uit? Ook ben ik heel benieuwd of jij er iets ‘speciaals’ voor slikt/smeert of dat je een ander tovermiddel weet? Vooral naar dat laatste ben ik heel benieuwd!

liefs llianne

Ken je de mascara’s van FRIDAY al? Ik ben er zelf super blij mee!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Goldwell Pure Pigments - love it! | llianne.com - all about lifestyle 17 april 2018 at 16:35

[…] Huidveroudering voorkomen, kan dat? […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.