Budgetproof tuin & huis makeover tips

19 juli 2018

Tegenwoordig is het in om met je huis en tuin, origineel en verrassend uit de hoek te komen. Een metamorfose klinkt rigoureus, dus denk je misschien dat dit veel geld en tijd kost. Maar dat hoeft helemaal niet: 3 x budgetproof tuin & huis make-over tips!

Compleet nieuwe look

Met een paar simpele to do’s en klusjes geef je je huis en tuin een compleet andere look. En niet zo maar een look, eentje waarmee je je onderscheidt van de rest en echt de blits maakt! Maar hoe pak je het aan? Dit zijn mijn budgetprooi tuin & huis make-over tips.

3 x budgetproof tuin & huis make-over tips

1. Kies voor de juiste tuinmeubels

Wil je van je huis en tuin een echte twee-eenheid maken, kies dan je tuinmeubilair zorgvuldig uit. Kies voor tuinmeubilair die past bij de stijl van je huis – denk aan modern, klassiek, hout, steen of een jaren 1950-sfeer – en zo versterk je de eenheid tuin-huis. Houten tuinmeubilair past bijvoorbeeld beter bij oudere woningen of boerderijen. Nieuwere huizen krijgen juist vaak een uniforme uitstraling met modern, industrieel of betonlook tuinmeubilair.

2. Schilder de gevel

De gevel schilderen, in een compleet eigen stijl, heeft een fraai effect en kan van jouw achtertuin een hele andere plek maken. Zo kun je jouw tuin een mediterrane uitstraling geven door te kiezen voor teakmeubels, een paar kleine palmbomen en een gevel die geschilderd is in kleuren als lichtblauw, geel en/of bruin. Door slim buitenschilderwerk creëer je vrij eenvoudig je eigen exotisch oord in de achtertuin. Heerlijk toch? En: buitenschilderwerk is een eenmalige klus die relatief weinig tijd hoeft te kosten, maar die je wel een blijvend mediterraan tuinplezier oplevert.


Tip 3: Lekker schuiven & accessoires

Het interieur van de woning een metamorfose geven doe je voordelig en snel door de meubels een andere plek te geven (schuif er lekker op los) en een paar accessoires te vervangen. Hierdoor creëer je visueel meer ruimte. Als je ervoor kiest om ook nog een paar aankopen te doen – zoals een nieuw tapijt of nieuwe gordijnen -, of een van je wanden in de woonkamer te verven, creëer je een compleet nieuwe en frisse look.
huis make-over tips

Zo simpel is het dus om je tuin & huis een metamorfose te laten ondergaan!

liefs llianne & Rosemarije (de enthousiaste schrijfster van deze tuin & huis make-over blog)

Kan je slaapkamer ook wel een budgetproof make-over gebruiken? Kan dat: slaapkamer make-over tips!

Foto’s: Skydreams.nl & Pinterest

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.