6 tips voor een voordelige huis make-over

6 juni 2018
huis make-over

Er zijn ontzettend veel leuke interieurstijlen, meubels, accessoires, kleuren. Hierdoor wil je misschien wel het liefst iedere week je huis een make-over geven. Een make-over van je interieur kan veel kosten en is dan ook iets waar je goed over na moet denken. Wat vind je mooi? En hoe combineer je deze dingen met de meubels die je al hebt? 6 tips voor een voordelige huis make-over!

Huis make-over tips

1. Kies voor een neutrale basis

Met accessoires creëer je een thema in je huis en breng je sfeer aan. Door een neutrale basis te kiezen voor je meubilair, verander je dit thema gemakkelijk en geef je keer op keer een frisse uitstraling aan je interieur. Kies bijvoorbeeld voor witte of pastelkleurige banken, kasten, tafels en muren. Dit vul je vervolgens aan met een kleurrijk vloerkleed, gezellige kussens en mooie planten. Ben je toe aan een nieuw interieur? Het enige wat je dan hoeft te doen is je accessoires vervangen en je hebt een compleet nieuwe sfeer. huis make-over tips

2. Vraag om advies

Er zijn ontzettend veel stijlen en thema’s waarmee je je huis kunt inrichten. Weet je niet welke stijl bij jou past? Schakel dan een interieurarchitect in. Een architect kan al voor 50 euro een kleuradvies geven, zodat je een goede basis hebt voor het inrichten van je huis.

3. Ruil je interieur

Een trend die steeds meer opkomt is het ruilen van meubels en accessoires. Organiseer bijvoorbeeld een ruilavondje met bekenden, of kijk eens op Facebook in verschillende ruil- of weggeefgroepen. Zo is het zoeken van een nieuw interieur niet alleen voordelig, maar ook nog eens erg leuk.huis make-over diy

4. Verplaats je meubels

Ben je nog niet toe aan nieuw meubilair, maar wil je wel een nieuwe uitstraling in je huis? Door grote meubels, zoals kasten, tafels en banken, te verplaatsen verander je de uitstraling van je woonkamer helemaal. Het kost je niets en toch heb je een hele nieuwe ruimte.

5. Plaats een eyecatcher

Een eyecatcher bepaalt de sfeer in je ruimte. Plaats bijvoorbeeld een mooie vaas met een bloemstuk op je tafel, of leg een vrolijke plaid op de bank. Een bloemstuk is makkelijk te vervangen, dus als je deze zat bent neem je gewoon een nieuwe. Zo heb je een mini-makeover met een groots effect.huis make-over goedkoop

6. Combineer stijlen

Vind je meerdere interieurstijlen mooi en weet je niet welke je moet kiezen? Beperk je niet tot één stijl in je huis, maar combineer verschillende stijlen met elkaar. Heb je bijvoorbeeld je woonkamer vergroot met een aanbouw? Dan maak je eenvoudig verschillende hoeken in je ruimte, die je vervolgens een eigen stijl geeft. Zo combineer je je industriële interieur met vintage meubels, of een minimalistische stijl met moderne accessoires. Kies de stijlen die goed bij je passen en kijk goed hoe je deze kunt combineren. Er zijn geen do’s en don’ts. Het gaat er uiteindelijk om dat jij een interieur creëert waar je heerlijk van geniet.

liefs llianne & Rosemarije (de enthousiaste schrijfster van deze huis make-over blog)

Zoek je je huis make-over nog wat inspiratie? Dan is de interieurgids Insta Interieurvan Anne-Catherine Gerets echt iets voor jou!

Foto’s: Skydreams.nl

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.