Human Concern #1 Fase 1 Verdieping

25 augustus 2016
Human Concern

Hier zit ik dan, in de trein richting Human Concern in Zwolle. Een mooi moment om even stil te staan bij mijn grote ‘herstellen van anorexia-avontuur’. Wat het tot nu toe met me gedaan heeft? Ontzettend veel! Ik had nooit verwacht dat dat ene uurtje therapie in de week zo veel met me zou doen.

Human Concern

Opbouw behandeling bij Human Concern

De behandeling bestaat uit 3 fasen. Ik zit nu in fase 1, de verdiepingsfase. Ik geef toe dat mijn eerste reactie bij het woord ‘verdieping’ wel direct iets van afkeer had. Toch niet weer wroeten in mijn verleden? Daar ben ik echt wel klaar mee. Ik leef nu en niet in het verleden. Toch heb ik me er aan over gegeven. Deze fase hoort er bij, dus ik ga er voor.

All the way

Dit is mijn laatste poging om te ontdekken of herstel voor mij mogelijk is. Dan moet ik wel ‘all the way’ gaan. En wat blijkt? Ik ben nog niet ‘klaar’ met mijn verleden. Het raakt me nog altijd. Dat had ik never nooit verwacht. Er komt van alles los: verdriet, pijn, eenzaamheid, angst, onzekerheid.

Paniek vs go with the flow

Soms raak ik in paniek. Wil ik dit wel? Kan ik dit wel? Wie ben ik zonder mijn eetstoornis? Vind ik die persoon wel leuk? Ben ik dan nog wel bijzonder? En soms vind ik het allemaal wel oké. I go with the flow. Dan laat ik alles toe. Ik geef me er aan over. Het komt zoals het komt. Het mag. Elke stap die ik richting herstel zet is fantastisch. Ben ik blij mee, maakt me gelukkig. Ik zie wel waar het schip strandt. Het is goed zo.

PS 1. Wil je meer weten over Human Concern? Op HumanConcern.nl lees je er alles over.
PS 2. Alle #updates over mijn ervaringen bij Human Concern vind je hier.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.