Human Concern #0 Mijn aanmelding

19 mei 2016
Human Concern

Hét grote moment is (bijna) daar: morgen begint mijn nieuwe avontuur bij Human Concern. Spannend! Hoe spannend ik het vind? Super spannend. Tegelijkertijd heb ik er ook ontzettend veel zin in. Welke stappen ik durf te nemen? Gaan er nieuwe deuren voor me open? Loslaten? Vrijheid? In gedachten ben ik al een paar dagen met deze blog bezig. Wat wil ik je vertellen? Hoe wil ik het je vertellen? Twijfel, twijfel. Hup, uit m’n hoofd en typen maar!

Waarom Human Concern?

Ken je het BNN-programma ‘Tot Op Het Bot’ met Leontien van Moorsel nog? In een van deze afleveringen ging de 21-jarige Lina op advies van haar therapeuten van Human Concern* naar Portugal voor een intensieve therapie. Daar ontdekte ze de oorzaak van haar eetstoornis en de reden waarom ze deze niet kon en durde loslaten. Dat laatste is mijn grote struikelblok. Waarom krabbel ik bij elke therapie uiteindelijk weer in mijn schulp? Waarom laat ik nooit echt het achterste van mijn tong zien? Waarom durf ik het niet los te laten? De hele manier van ‘omgaan met’ en ‘aanpak van’ HumanConcern sprak me ontzettend aan. Dit past bij mij, voelt goed en veilig.

Tubben & dubben

Nu is het zo’n 3 jaar later. Heb ik stilgezeten? Nope. In 3 jaar heb ik het wat lopen wikken, wegen, tobben en dubben. Hoe dat bij mijn in z’n werk gaat? Ik laat het je zien:

1. Sudderen = laten bezinken
2. Informatie verzamelen
3. Contact leggen = ben ik wel geschikt voor een behandeling bij Human Concern?
4. Vergoeding? = vergoed mijn verzekering de therapie?
5. Andere verzekering zoeken
6. Afsluiten verzekering
7. Papierenrompslomp = verzamelen papieren voor m’n aanmelding
8. Aanmelden bij Human Concern
9. Intakegesprek Human Concern = doodeng
10. Advies Human Concern = ik ben ‘goedgekeurd’
11. Startersgroep = overbrugging i.v.m. de wachttijd
12. Start individuele gesprekken = de behandeling begint

Start behandeling

Stap 12 zet ik morgen. De route naar Zwolle heb ik uitgezocht, mijn huiswerk (ja, ook dat hoort erbij) is af en mijn lunchpakketje staat al klaar in de koelkast. Ik ben er klaar voor!

* Human Concern

Stichting Human Concern is een gespecialiseerde GGZ–instelling, die er continu naar streeft om de beste behandeling voor de eetstoornissen anorexia, boulimia, eetbuistoornis (BED) en eetstoornis NAO te bieden op vijf locaties in Nederland en in Portugal. Het concept, de visie en de aanpak zijn anders dan bij traditionele behandelingen. De eetstoornis wordt in de kern aangepakt. De effecten zijn daardoor doeltreffend en blijvend. Uniek is dat Human Concern specifiek werkt met Ervaringsprofessionals. Dit zijn therapeuten die zelf hersteld zijn van een eetstoornis of, echter in mindere mate, een vergelijkbare moeilijke levenservaring hebben doorgewerkt. Zij zetten deze ervaring samen met hun vakkennis in tijdens de behandeling. Hoe? Op een methodische, professionele en doelgerichte wijze, die begrip, vertrouwen en (hoop op) herstel bevordert. Zo bieden onze Ervaringsprofessionals het beste uit twee werelden.

PS 1. Wil je meer weten over Human Concern? Op HumanConcern.nl lees je er alles over.
PS 2. Alle #updates over mijn ervaringen bij Human Concern vind je hier.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.