Deze kamerplanten hebben een positief effect op je humeur

13 september 2019
kamerplanten

Kamerplanten geven je interieur niet alleen heel veel sfeer, je haalt er ook een positive vide mee in huis. Mits je de juiste kamerplanten in huis haalt, dat dan weer wel. Welke kamerplanten een big smile op je gezicht toveren? Deze kamerplanten hebben een positief effect op je humeur!

Urban jungle

Mijn huis is net een jungle, een Urban Jungle zoals deze trend zo mooi heet. Op de badkamer na staat er in elke kamer wel een of meerdere planten. Nu moet ik wel bekennen dat het aantal planten ‘iets’ gedaald is. Twee weken zonder water dat overleven ze niet, kwam ik tot de ontdekking toen ik terugkwam van mijn vakantie naar Curaçao. De volgende keer dat ik op vakantie ga moet ik toch maar een plantenoppas regelen. Weer wat geleerd en gelijk ook een mooie aanleiding om nu een paar nieuwe planten te kopen.

Nu zo met de sombere herfst- en wintermaanden voor de deur kan ik, en mijn interieur, wel een extra boost positieve energie gebruiken. Schijnen er planten te zijn die daar bij kunnen helpen. Klinkt interessant, of niet soms?

Kamerplanten met een positief effect op je humeur

1. Engelse klimop

Volgens NASA-wetenschappers is de Engelse klimop de beste luchtzuiverende plant die er bestaat. Omdat de deze plant de lucht in je huis zuivert voel je je lichter en vrolijker. Leuke bijkomstigheid is ook nog eens dat je weinig omkijken naar deze plant heb. Kan ik zorgeloos weer twee weken op vakantie naar Curaçao ;-).

2. Aloë vera

Net als de Engelse klimop zuivert de Aloë vera je huis met een positive vibe als gevolg. Slaap je slecht? Deze plant schijnt ook nog eens goed voor je nachtrust te zijn. Ik denk dat ik binnenkort een Aloë vera-plant naast mijn bed zet. Hoe tof zou het zijn als ik er daadwerkelijk beter van slaap?! Kan ik gelijk voor je testen of het ook echt helpt.

3. Basilicum

Basilicum bevat het stofje linalool wat stress verlagend werkt. De bladeren van deze plant zijn dus niet alleen superlekker om in een salade te verwerken, met een pot basilicum in je keuken kook je ook nog eens een stuk relaxter. Sla je gelijk twee vliegen in een klap. Zo zeggen ze dat toch zo mooi?

4. Lavendel

De geur van de lavendel verlaagd stress, bevorderd je nachtrust en laat je heerlijk ontspannen. Ik was al fan van lavendel in mijn tuin, maar wil ik er ook eentje in huis.

5. Lepelplant

De lepelplant is een echte luchtzuiveraar die giftige gassen en sporen van schimmel in je huis te lijf gaat. Wat voor effect dit op je humeur heeft? Ik denk dat je dat nu zo onderhand wel weet, toch?

Blijf luisteren naar je gevoel

Dat je met planten een positive vibe in huis haalt is natuurlijk superfijn, belangrijk blijft wel dat je blijft luisteren naar je gevoel. Je af en toe sip voelen, dat is heel menselijk. Daardoor waardeer je de momenten dat je je happy voelt alleen maar meer. Zit je echt in de put? Dat is een heel ander verhaal. Blijf er niet in je eentje mee zitten en deel je gevoel bij de mensen waar jij je fijn bij voelt. Of stuur me een berichtje, ik help je graag!

liefs lianne

Groene planten kopen is geen probleem, alleen die bloempotten… Misschien ligt het aan mijn, maar ik vind ze bijna allemaal net niks. Daar heb ik nu een oplossing voor gevonden, ik maak ze gewoon zelf: DIY plantenzak van papier maken. Enjoy!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

2 Comments

Doe effe gezond | llianne.com - all about a happy lifestyle 21 september 2019 at 07:03

[…] Deze kamerplanten hebben een positief effect op je humeur […]

Reply
Ondernemerstips: Lilly and the City is bijna 1 jaar! | llianne.com 20 december 2019 at 17:40

[…] Deze kamerplanten hebben een positief effect op je humeur […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.