Kant-en-klare producten eten | food struggle #7

9 april 2018
kant-en-klare producten

Kant-en-klare producten zijn ongezond volgens mij eetstoornis. Is dit zo of vergaat de wereld (en mijn lijf) niet als ik een keer iets kant-en-klaars eet? Om daar achter te komen zit er maar één ding op: let’s try it!

Zijn kant-en-klaar producten ongezond?

Mijn eetstoornis is er van overtuigd dat alles wat kant-en-klaar te koop is, slecht voor me is en daarom heb ik deze producten jarenlang niet gegeten. Om altijd alles zelf te maken kost best veel tijd en is in sommige gevallen ook best prijzig.

Nu ik steeds meer stappen richting een écht gezond eetpatroon zet, vind ik het wel interessant om me in de wereld van de kant-en-klare producten te verdiepen.

Op zich is het helemaal niet zo ingewikkeld om te zien of iets gezond of ongezond is. Lees de ingrediëntenlijst van een product en je weet gelijk waar je aan toe bent. Wat als eerste genoemd wordt, zit er het meeste in. Dus staat er bijvoorbeeld als eerste zout, dan zit dat er het meeste in. Na meerdere producten bekeken te hebben kan ik maar één conclusie trekken: niet alle kant-en-klare producten zijn ongezond!kant-en-klare producten banana pancakes

Food challenge: kant-en-klare banana pancakes eten

In Annemerel haar vlogs had ik haar meerdere keren kant-en-klare banana panncakes van de AH zien eten. Omdat die pannenkoekjes er best lekker uitzagen was ik al naar ze op zoek geweest. Toen durfde ik ze niet te kopen, laat staat te eten, maar nu durfde ik deze food challenge om een kant-en-klaar product te eten wel aan.

kant-en-klare producten pancakes recept

De topping heb ik zelf gemaakt van kwark en pompoen.

Vergaat de wereld?

Dit weekend was het ‘grote moment’ daar en lagen er twee warme kant-en-klare banana pancakes met pompoen crème (zelfgemaakte topping) op mijn ontbijtbord. De crème vond ik super lekker en de pancakes, tja ik vond ze wel lekker maar wel een beetje klef. Op Annemerel haar vlog leken ze echt een stuk lekkerder! En dan nu de belangrijkste vraag: vergaat de wereld als ik iets kant-en-klaars eet? Nope! Het is nu zo’n 24 uur later and I am still alive and kicking!

DIY of kant-en-klaar?

Vind jij het wel eens moeilijk om kant-en-klare producten te eten omdat je ‘denkt’ dat het ongezond is? Of vraag je je dit soort dingen nooit af en eet je gewoon waar je zin in hebt?

liefs llianne

Heb je mijn vorige struggle gemist? Food struggle #6: Beleg smeren, hoeveel is normaal?

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.