1. Bepaal het thema

Begin bij het begin en kies een thema. Je hoeft er niet gelijk een heel themafeest van te maken, kies bijvoorbeeld voor een bepaald kleurenpalet. Naast traditionele kerstkleuren als rood, groen en goud, is het ook heel leuk om compleet out of the box een thema te kiezen. Wat dacht je van lekker over de top met veel glitters en glamour, of houd het heel basic en minimalistisch. Wil je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken? Kies dan een thema dat bij je interieur of servies past. Zo hoef je weinig nieuwe spullen te shoppen en houd je het budgetproof.kersttafel dekken ideeen

2. Kies een mooie ondergrond

Na het kiezen van een thema, is de volgende stap het kiezen van een mooie ondergrond. Een tafelzeil of loper staat niet alleen heel chique, maar hoe zonde zou het zijn als je mooie (houten) tafel na het kerstdiner onder de vlekken zit. Als een loper je voorkeur heeft, gebruik dan ook placemats voor extra sfeer. Kies één van de twee om de basis rustig te houden.kersttafel inspiratie tafelkleed

Wil je voor je kersttafel een nieuwe loper of tafelzeil kopen? Kijk dan zeker even online, er zijn super veel webshop met (kerst)decoratie spullen. 

3. Mix & match je servies

Het is een maar een keer per jaar kerst, dus haal letterlijk en figuurlijk je mooiste servies uit de kast. Het is ook geen probleem als je niet genoeg van hetzelfde soort servies hebt, mix & match al je borden, kommen en glazen er lekker op los. Datzelfde geldt voor het bestek, combineren is het keyword!

kersttafel dekken servies

4. Werk in lagen en in de hoogte

Voor het servies en alle decoratiespullen geldt; werk in lagen en in de hoogte. Het klinkt zo simpel, maar het effect is huge. Je kersttafel wordt er à la minute een stuk mooier van.

5. Leef je uit met decoratie items

Dit vind ik het leukste onderdeel van het tafeldekken: het decoreren van de tafel! Speur je huis af op allerlei spulletjes waarmee je kunt decoreren. Van servetten, kaarsen en kandelaars tot fotolijstjes en stukken fruit of groenten. Dat ‘leef je uit’ heeft wel z’n grenzen, ergens moet je wel ruimte overhouden om je gerechten neer te zetten.
 kersttafel dekken inspiratie

6. Let the light shine

Kaarslicht is natuurlijk het meest sfeervol, kaarsen maken sowieso alles gelijk een stuk gezelliger. Als dit licht niet sterk genoeg is, het is natuurlijk wel leuk als je je overbuurman/vrouw kunt zien, kies dan voor aanvullend dimlicht.

Heel veel plezier met het versieren van je kersttafel!

liefs lliane