Kiemengroenten kweken met BIJT

1 december 2016
KIEMGROENTEN

Je eigen kiemgroenten thuis kweken is niet alleen super leuk, simpel en lekker. Deze piepjonge groentes zijn ook nog een ontzettend healthy. Kiemgroenten zitten boordevol voedzame stoffen die goed zijn voor je gezondheid: een bron van vitaminen, mineralen, eiwitten en een enorme hoeveelheid aan antioxidanten.
KIEMGROENTEN

Kiemen kweken met BIJT

Nu had ik al eens geprobeerd om kiemen in een potje te kweken. Resultaat? Nope! Ik kweekte schimmel in plaats van kiemen. Helaas. Het goede nieuws is dat het me nu toch gelukt is. Met grote dank aan het ideale kweeksysteem van BIJT! Je hoeft alleen de pot uit de BIJT kweekset te vullen met water en de meegeleverde zaadpad op het potje te plaatsen. That’s all there is. Oke, je moet wel even geduld hebben. Het duurt 7 tot 20 dagen (afhankelijk van de kiemsoort) en dan is het oogsttijd. Je kunt de zaden in 3 smaken bestellen: broccoli, mosterd en basilicum. Door een salade, op brood of wat dacht je van een leuke garnering op welke maaltijd dan ook. Je kunt ze echt (bijna) overal bij eten.

Wil je meer weten over BIJT? Bekijk dan hun video.

Navulset

Heb je lekker gesmuld van je homemade kiemgroenten? Was de pot op minimaal 65 graden en start opnieuw met een navulset. Ja, BIJT heeft zelfs aan een navelsetje gedacht, handig toch?!

Net zo enthousiast als ik? Bestel dan snel je eigen kweekset op BIJT.EU.

PS. Dit artikel is niet gesponsord.

 

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.