Bye bye pashokjes stress: kledingmaten zeggen helemaal niks!

12 oktober 2018
kledingmaten zeggen niks

Ik val gelijk met de deur in huis (of beter gezegd je in pashokje): kledingmaten zeggen helemaal niks! Hoe, wat en waarom? Let me tell you!

Pashokjes stress

Ben je helemaal verliefd op dat ene kledingstuk, je naam staat er bij wijze van spreken op, dan komt de grote vraag: welke maat neem je mee naar je pashokje? Tja, super lastig want bij merk X pas je met gemak in een maat 38 en bij winkel Y wurm je je met moeite in maat 40. Zelf raak ik daar aardig door van de leg, want waarom past het de ene keer met gemak en een andere keer niet. Ligt dit nou aan mijn of…kleding maten zeggen niks shoppen

Laat het los!

Nope, het ligt niet aan mij, en dus ook niet aan jou.

Kledingmaten betekenen helemaal niks, want er wordt behoorlijk wat ‘gerommeld’ met de getalletjes die op het label staan.

Dus laat al die getalletjes los!

Dit waarom kledingmaten helemaal niks zeggen

1. Wat is de trend?

Is slank in de mode, dan valt een kledingstuk opeen een stuk kleiner en als een voller figuur de trend is, dan vallen de maten opeens een stuk ruimer uit.

2. Er is geen standaard voor kledingmaten

Dit verklaart gelijk waarom je bij de ene winkel met gemakt in maat 38 past en bij een andere shop wurm je je met moeite in maat 40. Er is geen standaard maten systeem, dus merken bepalen zelf hun eigen maten.kledingmaten zeggen niks size

3. Huup, huup, Barbatruc

Zeg eens eerlijk, word jij stiekem ook een beetje blij(er) als je toch die ene maat kleiner past? De kans dat je het dan koopt is dan ook best groot, toch? En daar komt de Barbartruc om de hoek kijken: niet je kledingmaat, maar het cijfertje in het kledingstuk is kleiner geworden.

Kort samengevat: kledingmaten zeggen helemaal niks! Dus staar je niet blind op dat nietszeggende getal in een kledingstuk en trek gewoon lekker aan waar jij je blij in voelt!

liefs lianne

Krijg je nu je dit weet accuut zin om te shoppen? Laat je heerlijk inspireren: fashion trends najaar 2018

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.