LIEKE – De voetbaldroom: van Nieuw Bergen naar FC Barcelona

25 mei 2019
Lieke

Weet je, eigenlijk heb ik helemaal niks met voetbal. Toch wisten de dames van het Nederlands elftal daar verandering in aan te brengen. En vooral Lieke Martens was voor mij de tricker. Ik had nooit gedacht dat voetbal kijken zo leuk was. Want WAUW wat speelde ze fantastisch op het EK in 2017 en WAUW wat een positiviteit en power straalt Lieke uit. Fantastisch! Ik was dan ook super nieuwsgierig naar haar succesverhaal. Dankzij het boek LIEKE – De voetbaldroom: van Nieuw Bergen naar FC Barcelona weet ik daar nu alles van.

A dream comes true

Als je echt iets wilt, dan kun je het. Ja echt! Daar was ik al van overtuigd, maar het succesverhaal van Lieke bewijst het dubbel en dwars. De titel Van Nieuw Bergen naar FC Barcelona zegt eigenlijk al genoeg. Toen Lieke haar eerste doelpunt bij de F-pupillen in Nieuw Bergen scoorde, had ze never nooit niet gedacht dat ze een aantal jaren later een droomtransfer naar een van de grootste voetbalclubs te wereld, FC Barcelona, zou maken. Toch is het echt zo. Niet dat het zonder slag of stoot ging. Alles behalve dat, maar toch is het haar gelukt. Op een heel toegankelijke, open en humoristische manier neemt ze je mee vanaf het moment dat ze de eerste trap tegen een bal zette tot aan het moment waar ze nu in het voetbalcarrière staat.

lieke martens

Superhelden & persoonlijke interviews

Naast de weg die ze aflegde naar de top, geeft Lieke je ook in kijkje in haar dagelijkse leven. Ja, er is echt meer dan alleen voetbal in het leven van deze beste speelster van de wereld! Zo is ze bijvoorbeeld dol op winkelen en vindt ze heerlijk om leuke dingen met haar vriendinnen te doen. Gewoon van die dingen waar (bijna) elke vrouw blij van wordt. Wat ik ook heel aandoenlijk om te lezen vond is wat ze vertelde over haar ontmoetingen haar superhelden Messi, Neymar en Ronaldo. Dit soort momenten blijft ze super speciaal, en ook behoorlijk onwerkelijk, vinden en ze geniet er volop van.

lieke martens

Niet alleen Lieke, ook degenen die het dichtst bij haar hebben gestaan tijdens haar weg naar de top komen aan het woord. Zo staan er onder andere interviews met Oranjeleeuwinnen Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen en Kika van Es, oud-international Anouk Hoogendijk, bondscoach Sarina Wiegman, Patrick Kluivert en vele anderen in het boek. Deze persoonlijke interviews vond ik echt superleuk om te lezen en echt van toegevoegde waarde!

©Eric Verhoeven

Yay of nay

Of ik het boek je aanraadt? Dit boek geef ik een big YAY! Dus als jij ook houdt van een boek dat lekker wegleest, benieuwd bent naar het leven van een topsporter en je van succes stories houdt, dan zeg ik op naar de winkel en kopen dit super leuke boek! Laat je het me weten als je LIEKE gelezen hebt? Ik ben super benieuwd wat jij van het boek vindt.

liefs llianne

LIEKE | Lieke Martens & Vincent de Vries | Kosmos Uitgevers | 9789021569154

Foto boven: ©Goffe Struiksma

Wat gebeurt er als je vier maanden traint, eet en leeft als een topatleet? Die vragen beantwoordt Annemerel de Jongh in het boek Trainen als een topatleet

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.