5 x inspiratie voor een low budget keuken make-over

27 november 2019
inspiratie low budget keuken make-over

Regelmatig schrijf ik blogs met leuke en budget proof tips voor de inrichting van je woonkamer, badkamer, slaapkamer en je tuin en balkon. Maar volgens mij vergeet ik een van de fijnste ruimtes in huis: de keuken! Hoe kan ik deze kamer als kookliefhebber nou vergeten? Dus daarom: 5 x inspiratie voor een low budget keuken make-over. Enjoy!

Een warme en gezellige sfeer

Ik ben echt superblij met de keuken in mijn nieuwe huis. De keukenapparatuur is perfect en eindelijk heb ik genoeg keukenkastjes om al mijn kookspullen in op te ruimen. Toch is er nog iets dat ik mis in mijn keuken: een warme en gezellige sfeer. Hoog tijd om dit te veranderen! Hoe pak ik het aan? Laat mij een uurtje los op Pinterest en ik bruis van de inspiratie. En het leuke is, met een paar aanpassingen kun je heel makkelijk een warme sfeer in je keuken aanbrengen. Ja echt. Met een paar kleine veranderingen straalt mijn keuken nu een en al gezelligheid uit en kook ik met nog meer plezier de meest lekkere en healthy gerechten. Koken (en eten) in een sfeervolle ruimte is toch echt een stuk fijner is. Of niet soms?

5 x inspiratie voor een low budget keuken make-over

1. Opgeruimd staat netjes

Deze tip klinkt te simpel voor woorden, maar een opgeruimde keuken doet wonderen. Een opgeruimde keuken staat niet alleen netjes, het zorgt gelijk voor een relaxte sfeer en dat maakt het koken nog leuker dan dat het al is. Ik vind tenminste van wel.

2. Let the light shine

Een lichte keuken staat fris, het zorgt voor een fijne sfeer en je creëert er ruimte mee. Dus ik zeg: let the light shine in je keuken! En of je nou gaat voor een landelijke keuken, een strakke keuken of valt op luxe keukens, wat je smaak ook is: zorg voor voldoende licht.

inspiratie low budget keuken make-over licht

3. Less is more

Voeg een paar mooie accessoires toe aan je keuken en je creëert er in no time superveel sfeer mee. Zelf ben ik dol op accessoires omdat ze ideaal zijn om low budget je keuken een make-over te geven. Maar overdrijf het niet en houd het bij less is more.

inspiratie low budget keuken make-over accessoires

4. Fris & fruitig groen

Ben jij ook zo dol op groene planten? I love it! Groene planten en verse kruiden geven je keuken een frisse look en brengen veel sfeer met zich mee.

inspiratie low budget keuken make-over planten en kruiden

5. Goede apparatuur

Aan goede apparatuur hangt wel een prijskaartje, maar niks is irritanter dan koken zonder goed werkend apparatuur. Een oven, een koelkast, een set scherpe messen of bijvoorbeeld een keukenmachine; zorg dat je omringd bent met fijne en goedwerkende spullen zodat je heerlijk kunt koken, bakken, braden en invriezen. Het is misschien een kleine investering, maar als je het mij vraagt is dat het meer dan waard.

inspiratie low budget keuken make-over apparatuur

Ben jij blij met je keuken of kan die van jou ook wel een make-over gebruiken? Let me know in een reactie hieronder, ik ben benieuwd!

liefs llianne

Wie kookt er vanavond: jij of je man? Ik heb zo’n vermoeden dat jij dat bent. Toch? In de meeste huishoudens zijn het namelijk nog steeds de vrouwen die elke avond koken. Op zich niks mis mee. Lijkt het jou wel fijn als je man wat vaker kookt? Ik heb een heel leuk idee voor je hoe je je lover de keuken in krijgt…

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.