DIY: een glossy magazine maken

10 februari 2019
magazine maken

Werken bij een magazine, en dan vooral bij dé one and only LINDA, lijkt me super tof. Of het idee om een glossy tijdschrift met mijn eigen naam erop uit te geven… wauw, hoe fantastisch zou dat zijn! Over het werken op de redactie van LINDA magazine, daar droom ik lekker nog even over verder. Zelf een glossy maken is daarentegen een stuk makkelijker dan ik dacht. Ja echt! How to do? DIY: een glossy magazine maken.

LINDA magazine: WAUW-factor XXL

Hoe Linda het doet, ik weet het niet. Toch flikt ze het telkens weer en wordt alles wat ze doet een succes. Oké, misschien een paar missers daargelaten. Maar hè, dat overkomt ons allemaal wel eens. So, who cares.

De Linda lezen tijdens het ontbijt, ik word er blij van.


Wat ik het meest indrukwekkend in haar hele carrière vind is dat ze in een redelijk vol tijdschriftenland (zacht uitgedrukt) op de proppen kwam met een personality magazine. Niet zo maar een magazine, ik vind het echt een glossy met een WAUW-factor XXL. En dat ‘ie super succesvol is blijkt wel uit de oplagecijfers. Mega veel. Oh echt, hoe fantastisch zou het zijn als ik onderdeel van haar redactieteam mag zijn…

Of deze droom uitkomt of niet, ik schrijf ondertussen gezellig verder voor mijn eigen blog en de websites Followfashion, Followfitgirls en Boost Your Health. Super leuk en leerzaam.

DIY: een glossy magazine maken

Een tijdschrift maken met je eigen naam op de cover. Hoe cool is dat? Dacht ik dat dat super moeilijk was. Niet dus. Nee echt! In een paar stappen maak je in no time je eigen glossy magazine:

  1. Zoek online een bedrijf waar je je magazine wilt maken. Zelf heb ik mijn glossy bij hetfotoalbum.nl gemaakt.
  2. Selecteer het formaat van je magazine, beslis hoeveel pagina’s je wilt vullen en hoeveel exemplaren je wilt laten drukken.
  3. Kies de software (online of offline) die je wilt gebruiken.
  4. Bedenk een leuke naam voor je tijdschrift en verzamel teksten en foto’s die je wilt gebruiken.
  5. Kies een sjabloon voor de opmaak.
  6. Voeg je teksten en foto’s toe.
  7. Afrekenen en that’s it!

llianne magazine numero uno is a fact

BAM daar is ‘ie dan: de eerste editie van de glossy llianne. Cool toch? Het verzamelen van de foto’s en de teksten, het opmaken; alles vond ik een feestje. En het is niet eens zo duur: voor 10 exemplaren van 8 pagina’s betaalde ik nog geen 50 euro (inclusief verzendkosten). Valt best mee toch?

magazine maken glossy

Mijn glossy op jouw deurmat?

Of er een llianne magazine numero due komt? Misschien wel, misschien niet. Het kan dus maar zo zijn, dat dit echt een collectors item wordt. Wil jij een van de 10 owners van mijn glossy zijn? Mail me je adresgegevens en ik stuur je een (collectors)exemplaar toe. Leuk toch? Wel zolang de voorraad strekt natuurlijk. Dus wie het eerst komt (mailt) het eerst maalt.

liefs lianne

Weet je wat chill in het kwadraat is? Lekker kroelen op de bank m’n glossy, koppie thee d’r bij en een heerlijke appel snack!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

5 x zin in de lente | llianne.com - all about a healthy & happy lifestyle 13 april 2019 at 12:15

[…] DIY: een glossy magazine maken […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.