Hotspot Groningen: Mary Jane Schoenenboekiek

1 juni 2018

Let’s talk about shoes! Mijn zus en ik raken er niet over uitgeklets en brengen uren op internet door op zoek naar trendy shoes. Omdat hippe schoenenwinkels in Groningen ver te zoeken zijn, was internet voor ons the place to be to shop shoes. Inderdaad was, wat sinds kort is Groningen een shoe hotspot rijker: Mary Jane Schoenenboekiek!

Shopping zussies

Bijna elke zaterdagmiddag ‘doen’ mijn zus en ik, ook wel zussie & zussie, een rondje door de stad. Gewoon omdat we het gezellig vinden om een beetje rond te kijken, wat te passen en gezellig bijkletsen met een bakkie koffie. Het komt vaker voor dat we zonder dan met een tas vol kleding of schoenen weer naar huis gaan. Persoonlijk vind ik dat het aanbod trendy kleding- en schoenenwinkels in Groningen in een kleine dip zit en de fashion & shoes die wij leuk vinden is hier bijna nergens te vinden. Op een winkel na, want in Mary Jane Schoenenfabriek gaat het hart van elke shoe lover accuut sneller kloppen. Die van mijn zus en mij in ieder geval wel!

Mary Jane Schoenenboetiek

Dit voorjaar hadden m’n zus en ik al gespot dat er in de Oosterstraat een nieuwe schoenenwinkel geopend zou worden. Tijdens de verbouwing van het prachtige art deco pand konden we het natuurlijk niet laten om al effe naar binnen te gluren. Mmm, dit zou best iets voor ons kunnen zijn want de stijl van interieur alleen al was veelbelovend. En inderdaad: we stonden nog geen 3 seconden in de boetiek en we waren gelijk wild enthousiast.

WAUW het voelde alsof we een Franse modewarenhuizen uit de jaren ’20 binnenstapte, maar dan met een tikkie eigenwijze en moderne touch. En de schoenen? We love them all!

Oké op een enkel paar na dan. Maar he, smaken verschillen nou eenmaal, dus daar is helemaal niks mis mee.mary jane schoenenboetiek frans

Lieve & Nardia

Het concept van Mary Jane Schoenenboetiek is het originele en unieke idee van Lieve en Nardia, de super enthousiaste en gepassioneerde eigenaresses.

mary jane schoenenboetiek- ieve

Nardia & Lieve

Nee, ik overdrijf niet want onder het genot van een heerlijk kopje koffie paste zussie een paar prachtige hakken en ik slenterde heerlijk door de boetiek. Lieve en Nardia namen alle tijd voor ons, zussie kreeg advies waar je echt wat aan hebt en het leuke is ze menen het ook oprecht. Van zo’n ontvangst en hulp wordt iedereen toch blij?!

mary jane schoenenboetiek zussie

Zussie past d’r nieuwe lovely shoes

Lovely shoes

Spontaan en enthousiaste ontvangen worden is natuurlijk hartstikke belangrijk, maar het aanbod shoes vind ik net zo belangrijk. Eerder zei ik al dat m’n zus en ik bij binnenkomst gelijk razend enthousiast over de hele ambiance waren, maar dat waren we zeker ook over alle shoes.

OMG al deze lovely shoes zijn nergens anders in Groningen te koop!

mary jane schoenenboetiek fabieneEn ik vermoed zelfs dat je ze nergens in heel Noord-Nederland zult spotten. Ze verkopen handgemaakte schoenen uit Italië, Spanje en Portugal van onder andere de merken Atelier Content, Miista, Chie Mihara, Fabienne Chapot, Pertini, Fly London, Gladz en Karmine. Daarnaast vind je er ook shoes van hun eigen Private Label Mary Jane.
mary jane schoenenboetiek shoes

Als dit geen shoe heaven hotspot meer is dan weet ik het ook niet meer. Dus, alle shoe lovers op naar Mary Jane Schoeneboekiek en laat je hartelijk ontvangen door Lieve en Nardia op Oosterstraat nummer 23!

liefs llianne

Ben je al eens bij de Lash & Brow Bar Groningen geweest? Echt een aanrader!

Foto’s: o.a. Mary Jane Schoenenboetiek

 

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.