De media en fitgirls

25 september 2017
contact

De media is over het algemeen niet positief over het hele fenomeen fitgirls en leggen vaak de link met eetstoornissen. Zelf kijk ik hier iets anders tegen aan omdat ik beide kanten van het verhaal ken: het leven als een fitgirl & het herstellen van een eetstoornis. Al een tijdje wil ik hier iets over schrijven, toch vind ik het lastig om het onder woorden te brengen. But finally I did: de media en fitgirls.

De media en fitgirls

Als de media iets schrijft over fitgirls is het 9 van de 10 keer negatief en leggen ze de link met een eetstoornis. Zelf had ik al een eetstoornis voordat het woord fitgirl bestond en mijn mening hierover is dan ook iets gecompliceerder dan de media het brengt. Mijn eetstoornis was voor mij een uiting van mijn problemen. Het gaf me een gevoel van controle en ik dacht dat mijn issues als sneeuw voor de zon zouden verdwijen. Bull shit, want het lost niets op en ik kreeg er doodleuk een probleem bij.
media fitgirls lifestyle

Het perfecte plaatje & een tricker

Wel denk ik dat ‘het perfecte plaatje’ van een fitgirl een soort tricker voor een eetstoornis kan zijn. Je stort je volledig op te gezond eten en te veel sporten in de hoop dat je dan gelukkig wordt. Je denkt dat als je aan het ‘perfecte plaatje’ voldoet, je happy met jezelf bent en je problemen verdwijnen. Zo werkt het dus niet omdat je al je issues gewoon met je mee neemt.

Deal met je problemen

Sporten en gezond eten is helemaal prima, zolang je het woord ‘te’ achterwege laat. Om te dealen met je problemen, denk ik dat je zelf met die issues aan de slag moet.
media fitgirls dafne schippers

Dafne Schippers vind ik echt een mooi voorbeeld een healthy woman. Trouwens, haar kookboek Dafne Likes is echt een aanrader!

Wat vind ik een fitgirl?

Voor mij is een fitgirl iemand met een gezonde lifestyle qua voeding, sport én mindset. Of je wel of niet gezond eet en sport zegt helemaal niets over hoe je je voelt. Voel je je van binnen happy dan straal je dat uit, ongeacht je gewicht, je trainingsschema en je voeding. In mijn ogen heeft een echte firgirl hier een gezonde balans in gevonden. Een healthy woman, dat klinkt toch een stuk positiever!

En jij, hoe kijk jij naar de media en fitgirls

Dit is hoe ik naar de media en de lifestyle van een healthy woman kijk, misschien heb jij een hele andere mening en dat respecteer ik natuurlijk. Dus ik hoop dat jij mijn mening ook recepteert. Wel ben ik benieuwd hoe jij dit ziet, tell me all about it in een reactie hieronder!

Ben je benieuwd waar ik een happy van word? Dat ontdek je snel genoeg als je m’n Feel Happy blogs leest. Enjoy!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.