Meer tijd voor jezelf? 10 tips & you go with the flow

24 mei 2017
meer tijd voor jezelf

Wil je graag meer tijd voor jezelf want je bent de hele dag druk met van alles en nog wat en de gedachten in je hoofd draaien overuren? Go with the flow: met deze tips creëer je meer tijd voor jezelf!

Bezige bij

Terwijl ik kletsend met een collega het kantoor uit loop maak ik in gedachte een boodschappenlijstje voor het avondeten, in de supermarkt bedenk ik me dat die leuke blouse die ik morgen aan wil nog ongestreken in de wasmand ligt en tijdens het strijken bedenk ik me dat ik de verjaardag van een vriendinnetje compleet vergeten ben, oeps…

Zo vliegt de tijd voorbij en wordt ik doodmoe van mijn eigen bezige bij-gedrag en de 101 gedachten die door m’n hoofd razen. Help, waar is de (nood)rem? Ik verlang naar wat rust en meer tijd voor mezelf. Gewoon even helemaal niets. Herken je dit?

Verlang jij ook naar wat meer rust en tijd voor jezelf?

meer tijd voor jezelf tipsMeer tijd voor jezelf

De tips zien er misschien wat zweverig/mindfullness-achtig uit, maar zelfs ik (een uit de klei getrokken nuchtere Groningse) geef toe dat ze er allemaal best rustgevend uitzien. Ik ga het gewoon proberen, doe je met mee?

10 tips & go you with the flow

 1. Ding voor ding
  Doe 1 ding tegelijk en ga daarna pas verder met het volgende. Multitasken leek zo handig, maar dit werkt een stuk efficiënter (kan je to-dolijst eerder de prullenbak in ; love it!).
 2. Moet het echt?
  Moeten alle 101 dingen die je van plan bent echt nu of vergaat de wereld niet en kan het wachten tot (over)morgen? Stel prioriteiten en doe eerst wat écht moet.
 3. Focus, focus en nog eens focus
  Focus je op dagtene wat je aan het doen bent en laat je niet afleiden door alles om je heen. Nee, ook dat appje van je vriend kan best even wachten.
 4. Take a break
  Neem een korte pauze als je klaar bent met je taak/klus (klets bijvoorbeeld even gezellig bij met je collega) en ga daarna verder met het volgende item op je todo-lijst.
 5. Straks is voor later
  Je leeft nu en je druk maken over straks is zonde van je tijd. Nu is nu en wat er daarna gebeurt zie je dan wel weer.
 6. Niksnutten
  Doe een helemaal niets: creëer een comfortabel plekje voor jezelf en geniet van een kwartiertje niksnutten (nee, in gedachte je winkelmandje stiekem vullen met die leuke woonspullen van de Hema kan best even wachten).
 7. Eet gezond en geniet
  Kook een gezonde maaltijd (wat dacht je van super lekkere broccoli pizza) en schuif gezellig aan aan de keukentafel. Goed voor je lijf, mind en je smaakpapillen.
 8. Welterusten
  Ga eerder naar bed. Nee, je hoeft niet om 9 uur in bed te liggen, een halfuurtje extra slaap doet al wonderen.
 9. Echt luisteren
  Als je met iemand praat, luister écht naar wat de ander vertelt en laat je niet afleiden. Als jij geïnteresseerd luistert (is de kans groot) dat de ander ook echt naar jouw verhaal luistert.
 10. Kom in beweging
  Ga een stukje fietsen, laat de hond uit, ren een rondje door het park; het maakt niet uit wat je doet, maar dat je iets doet. Door actief te zijn stijgt je zelfvertrouwen, daalt je stress level en het is goed voor je humeur. Een win-winsituatie als je het mij vraag.

meer tijd voor jezelf gezond etenOefening baart kunst

Verwacht niet dat je gelijk alle tips ‘met 3 vingers in je neus’ uitvoert, het heeft even tijd nodig voordat je het onder de knie hebt (ik spreek uit ervaring). Maar oefening baart kunst en als blijkt dat het toch niet meer tijd voor jezelf oplevert geldt altijd nog baat het niet, het schaad ook niet (tja, ik ben en blijf een nuchtere Groningse ;-))

Meer tijd voor jezelf, hoe doe jij dat?

Denk je dat je wat aan deze tips hebt of ben je niet zo’n bezige bij als ik ben en staat jouw ‘chill modus’ de hele dag aan? Tell me all about it in de comments hieronder. Ik ben benieuwd!

PS. Mijn artikel ‘Meer tijd voor jezelf? 10 tips & you go with the flow‘ kun je ook nalezen op Followfashion.com.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.