5 x Motivatie tips voor na je vakantie #sport

25 augustus 2018
motivatie tips voor na je vakantie

Heb je heerlijk genoten van je vakantie? Was sporten het laatste waar je aan dacht en wil je nu de draad weer oppakken? 5 x motivatie tips voor na je vakantie!

Sport dip

Omdat ik zelf niet op vakantie ben geweest heb ik deze zomer geen sport dip gehad. Wel kan ik me heel goed voorstellen dat als je lekker op vakantie bent geweest, je alles behalve aan sporten hebt gedacht. Daar is helemaal niks mis mee omdat je lichaam op zijn tijd echt rust nodig heeft. Nu de vakantie voor de meeste zo’n beetje voorbij is, kan ik me voorstellen dat je je ‘sportieve draad’ weer wilt oppakken. De grote vraag is, hoe pak je het aan en kom je weer in een heerlijke sport flow? Met deze motivatie tips voor na je vakantie heb je de sportieve flow in no time weer te pakken.

5 x motivatie tips voor na je vakantie

 1. Stel jezelf een haalbaar doel

  motivatie tips voor na je vakantie

  Zelf houd ik een soort logboek bij en zo werk ik stap voor stap richting mijn einddoel.

  Stel jezelf een reëel doel (bv 2 x in de week sporten, 3 kilo afvallen/aankomen, 8 km hardlopen) en leg de lat niet onbereikbaar hoog.

 2. Loop niet te hard van stapel

  De verleiding is groot om gelijk helemaal los te gaan, maar de kans dat je deze enthousiasme volhoudt is heel klein. Loop dus niet gelijk te hard van stapel en bouw het rustig op.

 3. Planning

  Plan je sportmomenten in op vaste dagen, het liefst ook op vaste tijden, zo voorkom je dat je het steeds voor je uitstelt. En van uitstel komt vaak afstel, toch?

 4. Trakteer jezelf

  Elke stap richting je einddoel is er eentje en dat moet gevierd worden! Trakteer jezelf op bijvoorbeeld dat leuke sportsetje, een inspirerend kookboeken of ga heerlijk naar de kapper.

  motivatie tips voor na je vakantie

  Ik heb mezelf getrakteerd op een heerlijk bezoekje aan de kapper.

 5. Don’t be to hard

  Lukt het een keer niet om te gaan sporten omdat je bijvoorbeeld geen tijd hebt? Don’t be to hard on yourself, het is echt niet het einde van de wereld! Ga niet bij de pakken neerzitten dat het je toch nooit lukt om je doel te bereiken. Geef niet op en zet gewoon door.

Je kunt deze motivatie tips voor na je vakantie niet alleen toepassen op sportgebied maar op alle doelen die je graag wilt bereiken. Handig toch?

Ik wens je heel veel succes en als ik je kan helpen met wat extra motivatie dan hoor ik het graag!

liefs llianne

Waar je jezelf ook op kunt trakteren? Het boek Sexy, but tired. But sexy van Jamie Li, ik vind het echt een aanrader!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.