Stress – De psychologie van het omgaan met druk #review

25 juni 2018
omgaan met druk

Op je werk, in je relatie, over het saldo op je bankrekening en zo zijn er nog veel meer stressfactoren te bedenken. Stress is, of je het nu leuk vindt of niet, niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven. Wat je zelf wel in de hand hebt is hoe je er mee omgaat. Omgaan met druk, hoe dan? Het boek Stress – de psychologie van het omgaan met druk helpt je met praktische oplossingen. Klinkt super interessant toch?

Druk, druk, druk

Nog even dit, nog even zus en nog even zo, het lijkt wel of we het allemaal bere druk hebben. Oké, ik geef eerlijk toe dat er weinig (of geen) momenten in mijn dag zijn dat ik me verveel.

Het druk hebben is op geen probleem, zo lang het maar niet over je schoenen loopt en je plezier houdt in de dingen die je doet.

Wordt je het allemaal te veel? Ho stop! Trap op de rem en vraag jezelf af hoe je alle druk om kunt zetten in positieve energie.

Omgaan met druk

Ik hoor je bijna denken, “Leuk lliann druk omzetten in positieve energie, maar hoe doe ik dat?” Het boek Stress – De psychologie van het omgaan met druk gelezen geeft je alle handvaten om hier mee aan de slag te gaan. Waarom ik dat vind? Robin van Karakter Uitgevers tipte me dit boek en eerlijk eigenlijk had ik geen idee wat ik me bij dit boek moest voorstellen. Psychologie klink best suf en saai, maar toen ik even door het boek bladerde werd ik ontzettend nieuwsgierig

Mijn review over het kookboek ‘7 ingrediënten Vegan’ vind je over een paar dagen op llianne.com.

Review: Stress – De psychologie van het omgaan met druk

Geen bla, bla

Het boek is geschreven door Dr. Diane McIntosh, psychiater en professor aan de Universiteit van Brits-Columbia, en klinisch psycholoog Jonathan Horowitz. Dat klinkt als mensen die weten waar ze het over hebben en dat lees je ook duidelijk terug in het boek. Bij elk hoofdstuk geven ze via onderzoeken aan dat wat ze schrijven daadwerkelijk wetenschappelijk bewezen is. Dus geen bla bla, maar twee auteurs die echt weten waar ze het over hebben.

Indeling & vormgeving

Ondanks dat de inhoud best pittig en confronterend is, leest het heel luchtig omdat:

  • het boek is overzichtelijk ingedeeld in de 5 hoofdstukken: Stress en perspectief, Een vaste partner, Stress op dit moment, Een leven zonder stress & Veerkracht en vastberadenheid.
  • de hoofstukken zijn kort en krachtig geschreven.
  • om de inhoud te begrijpen hoef je echt geen psycholoog te zijn (zelfs ik begrijp het).
  • het boek staat vol kleurrijke illustraties en inspirerende quotes.

We kunnen samen lachen.
We slaan ons hier doorheen.
ALLES KOMT GOED.

Sophie Scott, neurowetenschapper en stand-upcommedianomgaan met druk tip

 

Leerzaam & zelfinzicht

Het boek heeft me blij verrast omdat het me ontzettend veel geleerd heeft over hoe ik om kan gaan met druk. Daarnaast heeft het me ook een spiegel voorgehouden en kwam ik een aantal van mijn valkuilen tegen. Oke, dit was even pijnlijk om te zien maar nu weet ik hoe ik deze kan omzetten in positieve energie.

Dus ik zeg: dank je wel Robin van Karakter Uitgevers voor de tip & Diane en Jonathan voor het schrijven van dit inspirerende boek!

Heb jij last van stress?

Heb jij last van stress, dan raad ik je zeker aan om dit boek te lezen. Kom je er dan nog niet uit (of beter gezegd van je stress af), neem dan contact op met je huisarts en blijf er niet in je eentje mee tobben.

liefs llianne

Robin tipte me ook het kookboek Gezond fastfood van Nora French. Ik vind het een aanrader!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.