Waarom kleuradvies krijgen zo leuk is

21 augustus 2019
kleuradvies

Waarom kleuradvies krijgen zo leuk is? Elke vrouw wil toch weten welke kleur kleding het beste in haar naar boven haalt? Ik zeker weten van YES! Toen kleurstyliste Floor van Ode aan Kleur me vroeg of het me leuk leek om een kleuradvies van haar te krijgen hoefde ik geen seconde na te denken. Natuurlijk wil ik dat! Ennuh, het scheelt je ook nog eens heel wat miskopen. Leuke bijkomstigheid, of niet soms? Hoe een kleuranalyse eruitziet? Nou zo!

Floor van Ode aan kleur

Voordat ik je vertel waarom ik zo enthousiast over een kleuranalyse ben, lijkt het me wel zo leuk (en netjes) om Floor van Ode aan Kleur even aan je voor te stellen. Op een netwerkborrel voor startende ondernemers hebben we elkaar ontmoet. Ze vertelde dat ze kleur,- stijl,- en kledingadvies geeft. Mmm dat klinkt interessant zeg! Tja, als fashion & styling lover heb je met zo’n beroep gelijk 100% mijn aandacht te pakken. Een paar weken later stuurt ze me een appje met de vraag of ik als virtual assistant misschien iets voor haar kan betekenen. Twee koffiedates en een plan van aanpak later en onze samenwerking is een feit. Om me extra te kunnen inleven in wat ze precies doet geeft ze me een kleuradvies cadeau. Hoe leuk en lief is dat!?

Persoonlijk kleuradvies

‘Of ik zonder make-up wil komen?’, appt Floor me een paar dagen voordat ze me van een kleuradvies gaat voorzien. Ai, dat vind ik wel even een dingetje. Ach een keer zonder make-up de straat op dat overleef ik wel. Jarenlang maakte ik me daar alles behalve druk over, dus waarom zou ik daar nu opeens zo’n ding van maken. Zo gezegd, zo gedaan. Daar zat ik dan met m’n blote billen gezicht voor een felle lamp bij Floor aan haar werktafel.

Het 78Color System© 

Als kleuradviseur maakt Floor gebruik van het 78Color System©. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van deze methode gehoord. Floor legt uit dat het een uniek en veelzijdig systeem is om tot een goede kleurenanalyse te komen. Een goede kleurenanalyse daar heb ik natuurlijk wel oren naar en ik laat het allemaal maar gebeuren. Ze hangt verschillende kleurkragen om mijn hals zodat ze kan zien welke kleurkenmerken het beste bij me passen.

Welke kleuren het beste bij me passen

Staan koele of warme kleuren me beter? Halen lichte of juiste donkere kleuren het beste in me naar boven? Staan heldere of gedempte kleuren me beter en hoeveel contrast (de verhouding tussen licht en donker) kan ik in mijn kleding dragen. Het is best een puzzel (ik schijn nogal lastig te analyseren zijn omdat ik zowel koele als warme kleuren kan dragen) voordat ze hiërarchie in de kleurkenmerken kan aanbrengen: gedempt-licht staat me het beste. Wauw hoe leuk en handig is dit om te weten? Van Floor krijg ik een kaartje mee met de kleuren die me het mooiste staan. Het kaartje stop ik gelijk in mijn portemonnee, zo heb ik hem elke shopsessie bij me. Handig!

Mijn kleuradvies van Floor

Waarom kleuradvies krijgen zo leuk is

Nu ik weet welke kleuren ik beter wel en niet kan dragen wordt shoppen nog leuker én makkelijker. Ja echt! Ik kan veel gerichter zoeken (scheelt tijd) en ik voorkom miskopen (scheelt geld). Kortom ik zie alleen maar voordelen. O ja, dit kleuradvies kun je niet alleen bij het shoppen van je kleding gebruiken, het geldt ook voor de kleuren make-up die het beste bij je gezicht passen. Handig toch? Dus ik zeg: dankjewel Floor, ik ben echt superblij met je advies!

Heb jij wel eens een kleuranalyse gehad? Zo ja, dan ben ik wel heel benieuwd of jij er net zo enthousiast over bent?

liefs llianne

Weet je hoe je ook geld kunt besparen? Met de app van Too good to Go! Je redt eten voor een leuk prijsje én je draagt je steentje bij tegen de voedselverspilling.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Trend alert: de bloemenprint | llianne.com - all about lifestyle 19 september 2019 at 14:51

[…] Waarom kleuradvies krijgen zo leuk is […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.