DIY: plantenzak van papier maken

26 juni 2019
plantenzak van papier maken diy

Ik ben groot fan van de Urban Jungle trend, oftewel haal de natuur in huis. Groene planten geven rust en een good vide aan je huis, en dat is dan ook precies de reden waarom ik zo dol op deze interieur trend ben. Groene planten kopen is geen probleem, alleen die bloempotten… Misschien ligt het aan mijn, maar ik vind ze bijna allemaal net niks. Daar heb ik nu een oplossing voor gevonden, ik maak ze gewoon zelf: DIY plantenzak van papier maken. Enjoy!

Doe het lekker zelf

Ik ben best creatief, maar deze DIY kwam ik tegen in het boek Doe het lekker zelf van Jinske Verpalen. Het boek had ik al een tijdje in huis, maar door alle verhuisperikelen was ik er nog aan toegekomen om weer eens lekker te DIY’en. Als virtual assistant en blogger zit ik het grootste gedeelte van de dag achter mijn laptop. Nu vind ik mijn werk superleuk, maar er is meer in het leven dan werk alleen. Leuke dingen doen om te ontspannen is net zo belangrijk! Zo vind ik het heerlijk om te wandelen met mijn hond, te sporten of me uitleven op een leuke DIY. En leuke DIY’s staan er genoeg in het boek van Jinske. Ik vermaak me er de komende tijd nog wel even mee.

doe het lekker zelf
Jinske Verpalen, eigenares van IMAKIN

DIY: plantenzak van papier maken

plantenzak van papier maken dit
plantenzak van papier

Wat heb je nodig?

 • vel papier (in het boek gebruikt Jinske leerpapier, zelf heb ik kaftpapier gebruikt)
 • potlood
 • liniaal
 • schaar
 • lijm
 • plastic plakfolie (dit heb ik zelf aan deze DIY toegevoegd om de plantenzak waterproof te maken)

Hoe maak je de planten zak

 1. Teken met potlood en liniaal een stuk van 30 x 60 cm af op het papier en knip het uit. Ditzelfde doe je met het plastic plakfolie.
 2. Plak het folie aan de achterzijde van het papier, en knip het eventueel bij.
 3. Vouw de beide zijkanten naar binnen en laat ze elkaar in het midden ongeveer 1 cm overlopen voor de naad.
 4. Breng de lijm aan op de naad en plak het papier vast. Laat de lijm goed drogen.
 5. Vouw de onderkant naar boven, vouw vervolgens het deel dat boven ligt open en daarna vouw je de punten naar binnen.
 6. Knip een stuk papier uit om het ‘gat’ van de plantenzak te vullen. Dit stuk papier plak je op een stukje plakfolie, en vervolgens plak je het met plakband over het gat van de plantenzak.
  Stap 4 t/m 6 vond ik best lastig om uit te leggen, ik hoop dat het duidelijk is. De foto’s hieronder geven je ook een goede indruk van wat ik bedoel.
 7. Vouw de zak open en rol de rand tweemaal om.
plantenzak van papier maken diy
Stap 2
plantenzak van papier maken
Stap 4
plantenzak van papier maken diy
Stap 5
Stap 6
plantenzak van papier maken dit

Dan komt het leukste van deze DIY: zoek een mooie plant uit, zet hem in de plantenzak en zoek er een geschikt plekje voor!

liefs llianne

Doe het lekker zelf | Jinske Verpalen | Uitgever: Kosmos | 9789043920834

Weet je wat ook een inspirerend boek voor je interieur is? Insta Interieur an Anne-Catherine Gerets.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

5 kamerplanten die een positief effect op je humeur hebben | llianne.com 13 september 2019 at 11:40

[…] DIY: plantenzak van papier maken […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.