Power mom

4 november 2018
power mom boek

Hoe houd je als moeder in vredesnaam alle ballen hoog? Je gezin, werk, sociaal leven en uh, en waar blijf jezelf eigenlijk in dit hele verhaal? In het boek Power mom geeft Esther van Diepen je tips & trics hoe je in vijf stappen meer energie én een betere balans je leven aanbrengt.

Power mom Esther

Volgens mij is het voor heel veel moeders een enorme uitdaging om naast het gezin en een drukke baan een moment voor jezelf te vinden. Even tijd om je weer op te laden is er (bijna) niet, waardoor een gezonde balans vaak in geen velden of wegen te bekennen is. Als moeder van 4 kinderen, en eigenaar van het bedrijf Mom in Balance, weet Esther van Diepen als geen ander hoe moeilijk het is om alle ballen hoog te houden. Ondanks haar bezigheden heeft ze de juiste balans gevonden en om moeders hierbij te helpen deelt ze haar tips & trics in het boek Power mom.power mom

Mom in balance-actieplan

Om alle ballen hoog te houden, plus je lekker fit te voelen én tijd voor jezelf te hebben, is een sterke basis the key tot succes. How to do this? Met het Mom in Balance-actieplan. Esther is er van overtuigd dat als je basis goed is, jij lekkerder in je velt zit en je meer in balans bent. Voordat je met het actieplan aan de slag gaat laat Esther je eerst nadenken over de dingen die voor jou belangrijk zijn, wat zijn de dingen waar jij energie van krijgt?

Drie belangrijke pijlers

Vervolgens ga je aan de slag met de drie belangrijkste pijlers voor meer balans:

  • sport & bewegen
  • voeding
  • ontspanning

Voor elk van deze pijlers omschrijf je in het actieplan wat je motivatie is en welk doel je wilt bereiken. Vervolgens werk je deze uit in kleine stappen richting je einddoel. Als je deze drie onderdelen op orde hebt, en je dus een sterke basis gelegd hebt, maak je op dezelfde manier een actieplan voor je werk en privé-leven. Op deze manier doorloop je 5 fases met, als het goed is, het eindresultaat dat je meer balans in je leven hebt.power mom actieplan

Life hacks, tips & workouts

Naast het actieplan, die je zowel in het boek als online kunt downloaden, deelt Esther ook praktische life hacks, gouden tips en workouts met je. Een voordeel van de verschillende workouts is dat ze heel laagdrempelig zijn, en daardoor geschikt zijn voor zowel ervaren als niet ervaren sporters.

Esther’s gouden tip voor meer energie en balans:

Goed voor jezelf zorgen, hard werken en positief denken. Het begint bij jezelf. It’s all in the mind.

Ook komen er verschillende moeders aan het woord die vertellen over hun zoektocht naar meer balans in hun leven. Dit vind ik een hele leuke toevoeging aan het boek omdat ik denk dat heel veel moeders zich hierin herkennen. Je bent echt niet de enige die struggled met het hoog houden van alle ballen! Ook de overzichtelijk indeling van het boek, de werkbladen van het actieplan en de fotografie vind ik een mooie toevoeging aan het boek.power mom

Meer balans?

Nu ben ik zelf geen moeder, dus of dit boek voor moeders the key tot meer balans in hun leven is kan ik niet echt beoordelen. Wel denk ik dat het actieplan voor iedereen die graag meer balans in z’n leven wil kan helpen om duidelijk in kaart te brengen waar je aan wilt werken. Zelf pas ik als, non mom, ook een paar tips & trics van Esther toe in mijn eigen leventje. Vooral het gedeelte om te ontdekken wat de dingen zijn die voor mij echt belangrijk zijn en die me gelukkig maken, heeft me duidelijk gemaakt waar ik me de komende tijd op wil focussen. Dus of je nu moeder bent of niet, ik denk dat iedereen wel iets uit dit boek kan halen.

Nu ben ik wel heel benieuwd of jij, of je nu moeder bent of niet, moeite hebt om alle ballen hoog te houden? Deel gerust al je ervaringen in een reactie hieronder!

liefs llianne

Power Mom | Esther van Diepen | ISBN: 9789021570549 | Kosmos Uitgevers

Hoe houd je je staande in een wereld waarin alles perfect moet zijn? Sabina van Roest geeft je in het boek Proudly imperfect een boost energie hoe je de miss perfect in jou te lijf kunt gaan.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.